,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Спільними зусиллями — до підготовки кваліфікованих фахівців лісового господарства: ЧДТУ уклав договір про співпрацю з Шацьким лісовим фаховим коледжем імені В. Сулька
П'ятниця, 23 липня 2021 15:27

Спільними зусиллями — до підготовки кваліфікованих фахівців лісового господарства: ЧДТУ уклав договір про співпрацю з Шацьким лісовим фаховим коледжем імені В. Сулька

Спільними зусиллями — до підготовки кваліфікованих фахівців лісового господарства: ЧДТУ уклав договір про співпрацю з Шацьким лісовим фаховим коледжем імені В. Сулька

Під час перебування у Волинському поліссі делегація Черкаського державного технологічного університету, до складу якої увійшли завідувачка  кафедри загальної екології, педагогіки та психології, кандидат біологічних наук Інгріда Чемерис,  кандидат педагогічних наук Світлана Ключка, викладач Віктор Сич та студенти спеціальності 205 «Лісове господарство» будівельного факультету, відвідала Шацький лісовий фаховий коледж ім. В.В. Сулька. У ході візиту представники технологічного закладу вищої освіти зустрілись з директором коледжу Ігорем Жмурком, аби  обговорити взаємне співробітництво щодо навчальних, методичних, наукових і творчих контактів з метою кваліфікованої підготовки фахівців у галузі лісового господарства. Результатом зустрічі стало підписання  Договору про співпрацю між ЧДТУ та Шацьким лісовим фаховим коледжем ім. В.В. Сулька. 

Відповідно до Договору, партнери співпрацюватимуть у питаннях  організації та підвищення ефективності навчального процесу, впроваджуватимуть інноваційні науково-педагогічні методи та технології, що сприятиме обміну досвідом теоретичної та практичної підготовки фахівців галузі лісового господарства. 

В межах співпраці передбачена спільна організація та проведення науково-практичних семінарів, круглих столів, конференцій, видання науково-практичних і науково-методичних матеріалів, навчально-практична підготовка здобувачів вищої освіти спеціальності 205 «Лісове господарство». 

Результати співробітництва будуть представлені у формі спільних публікацій науковців Черкаського державного технологічного університету та Шацького лісового фахового коледжу ім. В.В. Сулька в наукових журналах та доповідей на конференціях. 

Зміцнення партнерських зв’язків між нашими закладами освіти дозволить підняти освітній процес на новий рівень, впроваджуючи інноваційні науково-педагогічні методи та технології в підготовці кваліфікованих фахівців у галузі лісового господарства, — наголошує завідувачка  кафедри загальної екології, педагогіки та психології ЧДТУ Інгріда Чемерис. 

Окрім того, перебуваючи в Шацькому лісовому фаховому коледжі ім. В.В. Сулька, майбутні лісівники ЧДТУ відвідали Музей фауни, де побачили експонати типових та червонокнижних видів лісових звірів і птахів.  Викладач коледжу, майстер таксидермічної майстерні Ярослав Люшук ознайомив студентів із технікою роботи з виготовлення опудал колекційних зразків тварин та розповів про діяльність гуртка таксидермії, створеному при закладі освіти. Тутешні студенти-гуртківці під керівництвом майстра виготовляють нові експонати, щоразу поповнюючи експозицію Музею фауни.