,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 16 липня – День бухгалтера в Україні
П'ятниця, 16 липня 2021 10:14

16 липня – День бухгалтера в Україні

16 липня – День бухгалтера в Україні

Щорічно 16 липня в Україні відзначають День бухгалтера – професійне свято бухгалтерів та аудиторів.

      Саме в цей день 16-го липня в суверенній Україні, в 1999-му році ухвалили довгоочікуваний Закон України, де були закріплені основні положення «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Ця дата і стала відправною точкою для появи ще однієї календарної події. Потреба в рахунку виникла у людей дуже давно. 

Із розвитком торгівлі та ремесел довелося освоювати таку науку, як арифметика. Елементарні математичні операції дозволяли людині ознайомитися з властивістю чисел і технікою рахунку. Основоположником сучасних принципів бухгалтерії вважають Луку Пачолі італійського математика, який у 25 років написав свій перший підручник комерційної арифметики. Так, в епоху середньовіччя з'явилася спеціальність, яка і сьогодні користується попитом у всіх сферах економіки.

Бухгалтер професія багатогранна, що вимагає постійного самовдосконалення. Зафіксувати фінансові операції, скласти періодичну звітність, провести аудиторську перевірку той малий спектр можливостей, яким володіють професіонали своєї справи. 

     Черкаський державний технологічний університет вітає з професійним святом бухгалтерів ЧДТУ, факультет економіки та управління, зокрема викладачів та студентів кафедри обліку, аналізу і оподаткування, а також всіх причетних до бухгалтерської справи!