,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ – другий університет в Україні, що матиме власний мобільний застосунок для студентів
Середа, 14 липня 2021 08:53

ЧДТУ – другий університет в Україні, що матиме власний мобільний застосунок для студентів

ЧДТУ – другий університет в Україні, що матиме власний мобільний застосунок для студентів

У межах проєкту «Deanoffice» викладачі та студенти Черкаського державного технологічного університету у співпраці з партнером ЧДТУ компанією lifecell, командою Master of Code Global та Інжиніринговою школою Noosphere розробили та впроваджують мобільний застосунок «Студент ЧДТУ», мета якого – спростити інформаційну взаємодію студента та університету.

Упродовж свого навчання молодь багаторазово стикається з ситуаціями, коли потрібно надати інформацію університету чи отримати інформацію від університету. Традиційно це відбувалося шляхом безпосередньої взаємодії студентів та працівників університету, що є незручним для здобувачів вищої освіти та створює додаткове навантаження на працівників. Використання студентами мобільного застосунку дозволить суттєво покращити стан справ у цій сфері, полегшивши таку взаємодію та збільшивши її надійність.

Мобільний застосунок «Студент ЧДТУ» – це програма, яка є частиною інформаційно-аналітичної системи підтримки освітньої діяльності Університету і яка розвиватиметься, зокрема шляхом додавання нових функцій.

Наразі в застосунку розроблено такі функції:

– авторизація;

– перегляд профілю користувача;

– робота з вибірковими дисциплінами;

– робота зі зразками заяв.

Особливо важливою є функція роботи з вибірковими дисциплінами. Вибіркові дисципліни із застосуванням загального каталогу запроваджені в університеті в 2020-2021 навчальному році. Робота з вибірковими дисциплінами – складна інформаційна задача як для університету, так і для студентів. Перший рік викладання вибіркових дисциплін в такому форматі оголив низку проблем, які в значній мірі можуть бути вирішені за допомогою студентського мобільного застосунка. Застосунок дає можливість студентам зручно вибрати вибіркові дисципліни для себе, а також переглядати вибрані дисципліни в будь-який момент. 

Наразі застосунок знаходиться на етапі фінального тестування. З початку нового 2021-2022 навчального року почнеться його повноцінне використання.

Черкаський державний технологічний університет та команда розробників «Deanoffice» вдячні партнеру ЧДТУ компанії lifecell, особливо Євгенії Тереховській, Катерині Дрюк, Діані Смолінській та Аліні Дем'янчук за організацію та проведення низки консультацій з управління проєктом на основі методології SCRUM. Також висловлюємо глибоку вдячність команді Master of Code Global та Інжиніринговій школі Noosphere за співпрацю та всебічну підтримку.