,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Команда Millennium Falcon від Noosphere Engineering School при ЧДТУ взяла участь у змаганнях Ukraine Rocketry Challenge 2021
Середа, 23 червня 2021 10:13

Команда Millennium Falcon від Noosphere Engineering School при ЧДТУ взяла участь у змаганнях Ukraine Rocketry Challenge 2021

Команда Millennium Falcon від Noosphere Engineering School при ЧДТУ взяла участь у змаганнях Ukraine Rocketry Challenge 2021

Команда Millennium Falcon від Noosphere Engineering School при Черкаському державному технологічному університеті, у складі студентів ЧДТУ та учнів Черкаської гімназії № 9, взяла участь у змаганнях Ukraine Rocketry Challenge 2021, що проходив у місті Дніпро 20-21 червня 2021 року

Федерація ракетомодельного спорту України та «Асоціація Ноосфера» запросили команди спортсменів-ракетомоделістів та вболівальників на національні змагання Ukraine Rocketry Challenge 2021, де на учасників та гостей чекали теплий прийом організаторів, захопливі польоти моделей ракет, позитивні враження та чудова атмосфера.

Учасники змагалися за призовий фонд у розмірі 100 000 гривень, який розділили між собою три кращі команди.

Метою таких змагань було відправити ракету в політ на певну висоту з корисним навантаженням у вигляді сирих курячих яєць і забезпечити приземлення без будь-яких ушкоджень за певний проміжок часу.

Цього року ракети від команд мали бути копією справжньої ракети Firefly Alfa. Firefly Alfa це ракета-носій малого класу, яка розробляється компанією Firefly Aerospace Макса Полякова, призначена для запуску малих супутників, зокрема CubeSat.

Переможцями змагань стали команди з Дніпра та Шостки, які виявилися кращими у презентації команди та процесу роботи конструювання ракет, запуску ракети та безпечної доставки вантажу.

Команду з Черкас представляли студенти Черкаського державного технологічного університету Максим Манько і Ольга Басараб та учні Черкаської гімназії №9 Анастасія Мельцова і Богдан Середенко. У ролі менторів виступили учитель гімназії Богдан Ховряк та викладач ЧДТУ, технічний спеціаліст Noosphere Engineering School у місті Черкаси Сергій Рудницький. До речі, Сергій Рудницький увійшов до складу журі цьогорічних змагань.

Це були надзвичайно захопливі два дні змагань. Команда Millennium Falcon від Noosphere Engineering School при ЧДТУ повернулася з купою вражень та з необхідним досвідом, щоб вже розпочати підготовку до Ukraine Rocketry Challenge 2022.