,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ у День філолога нагородили переможців та активних учасників мовних заходів
Вівторок, 25 травня 2021 14:47

У ЧДТУ у День філолога нагородили переможців та активних учасників мовних заходів

У ЧДТУ у День філолога нагородили переможців та активних учасників мовних заходів

Щороку 25 травня майстри слова, поціновувачі словесності та знавці мови відзначають своє професійне свято – День філолога. Саме сьогодні кафедра української мови та загального мовознавства Черкаського державного технологічного університету влаштувала свято нагородження переможців та активних учасників низки мовних конкурсів, конференцій та подій, які проходили з карантинними обмеженнями упродовж навчального року.

Любов до слова, саме так перекладається «філологія» із давньогрецької. Я рада вітати сьогодні усіх, хто любить слово, адже слово будь-якою мовою – це неймовірна цінність, це генетичний код нації, це міцний фундамент людства, – зазначила у вітальному слові завідувачка кафедри української мови і загального мовознавства Олена Пчелінцева. 

До слів привітань доєднався і директор навчально-наукового центру по роботі з іноземними студентами ЧДТУ Олександр Білик, висловивши іноземним студентам, які навчаються у Черкаському державному технологічному університеті свою повагу та захоплення сумлінням юнаків та дівчат в оволодінні українською мовою.

Іноземні та українські студенти урочисто отримали Димпломи, Подяки та Сертифікати, а святковий настрій забезпечили музичні виступи талановитого студентського гурту «Шутки в сторону».

Черкаський державний технологічний університет вітає усіх залюблених у мову з Днем філолога!