,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науково-творчий колектив доцентів факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайну ЧДТУ отримав патент на винахід
Четвер, 04 березня 2021 11:00

Науково-творчий колектив доцентів факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайну ЧДТУ отримав патент на винахід

Науково-творчий колектив доцентів факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайну ЧДТУ отримав патент на винахід

Доценти факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Черкаського державного технологічного університету: декан факультету Микола Підгорний, завідувачка кафедри автомобілів та технологій їх експлуатації Людмила Тарандушка і доцент кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління Олександр Батраченко отримали патент на винахід. 

Винайдено нову конструкцію багажника, який встановлюється на рейлинги даху автомобіля. Багажник здатен поліпшувати керованість автівки при її русі на високій швидкості завдяки своїм специфічним аеродинамічним властивостям. 

Цей винахід не поодинокий, адже за останні 3 роки доценти кафедри автомобілів та технології їх експлуатації та кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління отримали загалом 2 патенти на винахід та 3 патенти на корисні моделі, які присвячені поліпшенню аеродинамічних властивостей легкових та вантажних автомобілів. Усі винаходи зроблені на базі, проведених авторами, наукових досліджень аеродинаміки автомобілів.  

Патент на винахід «Пристрій для зменшення аеродинамічного опору вантажного автомобіля» та патент на корисну модель «Вантажний автомобіль» спрямовані на вирішення питання щодо зменшення енергоспоживання вантажними автопотягами, що є актуальним в наш час. 

Магістральні автоперевезення складають значну частку вантажних перевезень України та багатьох інших країн світу. При досягненні автопотягом швидкості 80 км/год, 50% енергії його двигуна витрачається на долання опору повітря. Нашими доцентами розроблено новий шлях зменшення аеродинамічного опору автопотягу, який базується на використанні аеродинамічних тунелів. Таке рішення має цілком певні переваги у порівнянні з іншими продуктами, представленими на світовому ринку.

Два патенти на корисну модель «Легковий автомобіль» та «Багажник легкового автомобіля» (№ патенту 132445) присвячені покращенню аеродинаміки легкових автомобілів, що є актуальним питанням сьогодення.