,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини На засіданні Ради ректорів області ректор ЧДТУ Олег Григор акцентував увагу на важливості розвитку науки
Четвер, 18 лютого 2021 16:51

На засіданні Ради ректорів області ректор ЧДТУ Олег Григор акцентував увагу на важливості розвитку науки

На засіданні Ради ректорів області ректор ЧДТУ Олег Григор акцентував увагу на важливості розвитку науки

18 лютого 2021 року на засіданні Ради ректорів, директорів закладів вищої та фахової передвищої освіти області за участі голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Скічка та начальника Управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерія Данилевського актуальною темою обговорення став науковий потенціал Черкащини як основа сталого економічного розвитку регіону. Під час зібрання учасники зустрічі обмінялися думками щодо подальшого розвитку науки й вищої освіти регіону.

Основні напрямки діяльності й наукові досягнення закладів вищої освіти Черкащини презентували керівники закладів вищої освіти: ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор, ректорка Черкаської медичної академії Інна Губенко, перший проректор Уманського національного університету садівництва Іван Мостов’як та ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, голова Ради ректорів Олександр Черевко.

Черкаський державний технологічний університет знаходиться в постійному пошуку можливих шляхів реалізації власних наукових проєктів і розробок. І не лише в Україні. Тільки за останній тиждень розроблено спільний з китайськими партнерами проєкт з хімічної інженерії. В університеті активно розвивається напрям суспільних і гуманітарних наук. Їх напрацювання знаходять своє застосування в органах державної влади, місцевого самоврядування, комерційних структурах, зазначив у своєму виступі ректор ЧДТУ Олег Григор. 

Окресливши позитивні аспекти діяльності Черкаського державного технологічного університету, Олег Григор висловив побажання, щоб підприємства Черкащини відігравали більш значну роль у розвитку науки у закладах вищої освіти. На думку ректора ЧДТУ, промисловість має розуміти, що вкладаючи кошти в науку і університети, підприємці вкладають кошти у власний розвиток.

Наш заклад завжди відкритий до такої співпраці, а науковці Черкаського державного університету готові поділитися власними напрацюваннями, наголосив ректор ЧДТУ Олег Григор.

  Принагідно під час засідання голова Черкаської ОДА Олександр Скічко вручив відзнаки Черкаської обласної державної адміністрації науковим та науково-педагогічним працівникам. Почесну грамоту Черкаської облдержадміністрації за плідну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток наукової та науково-педагогічної галузі Черкащини і з нагоди засідання Ради ректорів закладів вищої освіти, директорів фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти Черкаської області отримала декан факультету гуманітарних технологій ЧДТУ Наталія Махиня.