,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Ректор ЧДТУ Олег Григор запевнив старшокласників Чигирина, що запорука успішної кар'єри – правильно обраний фах
Понеділок, 08 лютого 2021 09:41

Ректор ЧДТУ Олег Григор запевнив старшокласників Чигирина, що запорука успішної кар'єри – правильно обраний фах

Ректор ЧДТУ Олег Григор запевнив старшокласників Чигирина, що запорука успішної кар'єри – правильно обраний фах

4 лютого 2021 року ректор ЧДТУ Олег Григор з колегами завітали до гетьманської столиці на запрошення директора Чигиринського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 імені Богдана Хмельницького Тетяни Мирошніченко, заступника директора Чигиринського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа I – III ступенів №3» Тетяни Хижняк та директора Чигиринського опорного закладу загальної середньої освіти Сергія Цюрупи, щоб розповісти старшокласникам про те, наскільки важливо вдало обрати майбутню професію.

Ректор ЧДТУ Олег Григор, проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко, відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ Сергій Мильніченко, завідувачка кафедри дизайну Інна Яковець та завідувачка підготовчого відділення ЧДТУ Оксана Яшан зустрілися зі старшокласниками закладів освіти Чигирина, аби ознайомити молодь із перспективами навчання в єдиному технологічному виші регіону.

Сьогодні визначальними ознаками Черкаського державного технологічного університету є, насамперед, високий рівень підготовки фахівців, що базується на ґрунтовній методологічній основі та використанні сучасних інформаційних технологій; можливість набуття фундаментальних знань із різних галузей науки; здатність до формування і поширення морально-культурних цінностей.

Відтак, під час зустрічей із представниками адміністрації Черкаського державного технологічного університету молодь дізналася про розмаїття актуальних технічних спеціальностей, особливості навчання, можливості для проходження практики й стажування в Україні та закордоном, співпрацю зі стейкхолдерами та відомими підприємствами, перспективи подальшого працевлаштування.

Ректор ЧДТУ Олег Григор зазначив, що для того, щоб гідно конкурувати на ринку вищої освіти, професорсько-викладацький склад університету спрямовує творчий потенціал на постійну модернізацію освітнього процесу, запровадження прогресивних педагогічних  методик та нових спеціальностей. Нині студенти Черкаського державного технологічного отримують пропозиції роботи в успішних державних та приватних установах, а випускники обіймають керуючі посади.

 Окрім цього, проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко, зауважив, що важливою складовою навчання у закладі вищої освіти є культурне життя студентства та патріотичне виховання молоді. Насичене культурними подіями та  патріотично-просвітницькими заходами життя в Черкаському державному технологічному університеті підтверджує, що ЧДТУ дає не лише глибокі фахові знання, а й слугує платформою для саморозвитку та самовдосконалення. 

Зі свого боку відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ Сергій Мильніченко розповів майбутнім студентам про умови та правила прийому до закладів вищої освіти у 2021 році, зупинився на нововведеннях та термінах цьогорічної вступної кампанії. Разом з цим, Сергій Михайлович акцентував увагу на важливості розрахунку коефіцієнтів, що підвищують шанси на вступ, зокрема, для випускників з об'єднаних територіальних громад.

Завідувачка кафедри дизайну Інна Яковець наголосила на ефективності співпраці між навчальними закладами, у межах якої розкриваються перспективи втілення дизайн-проєктів приміщень школи, запропонованих студентами-дизайнерами ЧДТУ.

Принагідно, під час візиту до Чигиринського опорного закладу загальної середньої освіти, Валентин Лазуренко вручив Свідоцтво почесного звання «Почесний краєзнавець України» за значний внесок у розвиток краєзнавчого руху, збереження національної історико-культурної спадщини та природних скарбів України вчителю історії та права Олегу Кравченку. 

Черкаський державний технологічний університет докладає максимум зусиль, аби молодь вчилась, працювала, жила на Черкащині, була успішною та незалежною.