,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшли виїзні заняття для студентів першого року навчання спеціальностей «Туризм»та «Готельно-ресторанна справа»
Понеділок, 16 листопада 2020 12:11

У ЧДТУ пройшли виїзні заняття для студентів першого року навчання спеціальностей «Туризм»та «Готельно-ресторанна справа»

У ЧДТУ пройшли виїзні заняття для студентів першого року навчання спеціальностей «Туризм»та «Готельно-ресторанна справа»

Для  забезпечення ефективної практичної складової у підготовці фахівців 13 листопада 2020 року викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету провели виїзне заняття зі студентами першого року навчання спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа».

  Така форма проведення занять дає змогу студентам першого курсу краще зрозуміти широкий спектр видів професійної діяльності у сфері туризму, а також пробуджує любов і цікавість до вивчення історії, культури й традицій рідного краю, допомагаючи формувати фахові компетентності  під час вивчення дисциплін «Вступ до фаху», «Рекреалогія», і в подальшому – «Організація екскурсійної діяльності», «Організація анімаційної діяльності», «Організація туристичних подорожей», а також сприяє національно-патріотичному вихованню студентської молоді.

Щоб урізноманітнити підходи до навчання та поглибити практичну підготовку з організації внутрішнього туризму викладачі кафедри продемонстрували методи організації і проведення автобусної екскурсії (в туристичні об’єкти с.Мошни) та музейної екскурсії (до музею Т.Г. Шевченка, директор Г.Г. Грицик).

 У сусідньому селі Будище кандидат економічних наук і доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ Наталія Корнілова ознайомила студентів з організацією розміщення, харчування і відпочинку гостей у власній садибі сільського зеленого туризму «Коло друзів», а також з особливостями організації сільського зеленого туризму, зокрема, для людей з особливими потребами. 

  У гостинній залі садиби доцент кафедри, заслужений працівник культури України Алла Данилюк провела майстер-клас з організації анімаційного заходу в умовах сільського зеленого туризму та ресторанного обслуговування. В анімаційно-розважальній програмі «У «Колі друзів» коло друзів – українські страви, веселі забави» представлено традиції та символіку української кухні, зокрема, таких страв як хліб, борщ і вареники; підкреслено важливість дружніх стосунків та уміння діяти у команді. 

   Цей день також став важливою віхою в історії кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ. Висадивши перше дерево, було започатковано традицію озеленення новоствореного сільського скверу кожним курсом кафедри ЧДТУ.

  Студенти мали змогу долучитися до екологічно та соціально відповідального туризму, адже екотуристичне підприємництво в межах сільських громад сприяє економічному, культурному та моральному розвитку суспільства, зміні ціннісних орієнтирів сучасної людини і єдино можливого подальшого розвитку туризму в умовах екологічної та соціально-економічної кризи.