,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ створили символічну «Алею вільних людей» (відео)
Четвер, 15 жовтня 2020 10:44

У ЧДТУ створили символічну «Алею вільних людей» (відео)

У ЧДТУ створили символічну «Алею вільних людей» (відео)

Напередодні визначних українських свят Покрови, Дня українського козацтва та Дня захисника України Черкаський державний технологічний університет у співпраці з ВІ «Активна громада» долучився до всеукраїнської акції з висадки дерев «Алея вільних людей». Ініціативу к.е.н., доцента кафедри економіки та управління ЧДТУ Світлани Кошеленко, яка є регіональним координатором ВІ «Активна Громада» у м. Черкаси,  підтримали викладачі та студенти кафедри економіки та управління та кафедри загальної екології, педагогіки та психології, зокрема студенти спеціальності 205 Лісове господарство ЧДТУ.  

За словами Світлани Кошеленко, така акція покликана об’єднати зусилля, аби подякувати військовим напередодні Дня захисника України за захист свободи нашої країни; нагадати українцям про символізм дерева у нашій культурі та посадити міцні дерева волі, що символізували б вільних, а отже і відповідальних людей які за збереження, розвиток і добробут нашого міста й усієї України; сприяти збільшенню зелених та рекреаційних зон у нашому місті.

Спільними зусиллями ми сприятимемо розвитку нашого міста та активності його мешканців, наголосила доцент кафедри економіки та управління ЧДТУ, регіональний координатор ВІ «Активна Громада» Світлана Кошеленко.

Учасники акції у сквері Черкаського державного технологічного університету висадили саджанці павловнії повстистої та гінкго дволопатевого. Ці породи цінні садово-паркові дерева, є екзотами та мають практичне значення. Повловнія є швидкоростучим деревом, має гарні квіти та листки, окрім цього, вона цінний медонос. А гінкго одне з найдавніших дерев, релікт, стійке до різноманітних негативних впливів, його листки мають лікувальне значення. 

З давніх часів дерева мають символічне значення і наша Алея спонукатиме людей задуматися про по-справжньому важливі речі, які мають значення для кожного з нас, зазначила завідувачка кафедри загальної екології, педагогіки та психології ЧДТУ Інгріда Чемерис.

Сюжет «Суспільне:UA».