,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 30 вересня − Всеукраїнський День бібліотек
Середа, 30 вересня 2020 09:48

30 вересня − Всеукраїнський День бібліотек

30 вересня − Всеукраїнський День бібліотек

Бібліотеки - один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність у збереженні, накопиченні і передачі людських пізнань. Вважається, що вперше аналоги сучасних бібліотек з’явилися ще близько 2,5 тис. років до нашої ери на Сході. Це були зібрані в одному з древніх вавілонських храмів міста Ніппур глиняні таблички, на яких їх сучасники закарбували важливу для них інформацію для нащадків.

Щорічно 30 вересня наша країна святкує Всеукраїнський День бібліотек.

Цього Дня ми згадуємо про клопітку працю та високу місію бібліотекаря: виховувати грамотного читача, навчити його орієнтуватися у потоці інформації, уміло користуватися ресурсами та послугами бібліотеки.

14-го травня 1998-го року Президент України підписав Указ № 471/98 про щорічне святкування Всеукраїнського Дня бібліотек.

Бібліотеки України роблять величезний внесок у розвиток освіти, науки і культури. У сучасних умовах є необхідність подальшого підвищення їх ролі у житті суспільства.

Принагідно вітаємо працівників бібліотеки Черкаського державного технологічного університету (директорка - Яна Крайнова) з професійним святом! Бажаємо фахових звершень, творчих здобутків, вдячних читачів та невичерпного джерела знань, яким є книги!