,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Кафедра фізичного виховання та здоров’я людини ЧДТУ здійснює навчальний процес із використанням технологій дистанційного навчання
Четвер, 16 квітня 2020 15:38

Кафедра фізичного виховання та здоров’я людини ЧДТУ здійснює навчальний процес із використанням технологій дистанційного навчання

Кафедра фізичного виховання та здоров’я людини ЧДТУ здійснює навчальний процес із використанням технологій дистанційного навчання
     В умовах карантину навчальний процес у Черкаському державному технологічному університеті перемістився в онлайн-режим. Проте, не тільки студентам, а й всім не потрібно забувати вдома дотримуватися основ здорового способу життя, режиму праці та відпочинку, харчування та занять фізичними вправами і фізичними навантаженнями. Враховуючи таку ситуацію, колектив кафедри фізичного виховання та здоров’я людини ЧДТУ підготував умови дистанційного навчання для студентів І-ІІ курсів університету, включаючи теоретичний та практичний блок. 
    Дистанційні заняття студентів з фізичного виховання здійснюються за допомогою використання технічних та інформаційних засобів, навчальних ресурсів,  безпосередньо за допомогою навчального веб-сервісу Moodle в системі дистанційного навчання ЧДТУ та системи Google Classroom, а також через сервіси Viber, Facebook, електронної пошти та мобільного зв’язку з викладачами кафедри. 
    Викладачі кафедри, опановуючи цифрові технології навчання, і надалі застосовують  найбільш вдалі методичні прийоми для опанування навчальної програми студентами віддалено, підбирають такі фітнес-тренування, відео-лекції, майстер-класи, завдання і комплекси вправ для розвитку фізичних якостей, які не потребують спеціального обладнання, інвентаря та можуть бути виконані в домашніх умовах.
    Студентські фотозвіти та відеозвіти з виконання вправ і складання нормативів, тестові завдання, робота з теоретичними матеріалами, постійне спостереження за станом здоров’я  є  нашими пріоритетами в роботі. 
   Відповідно до навчальної програми на минулому тижні студенти складали норматив «згинання-розгинання рук в упорі лежачи» і найкращі результати серед юнаків продемонстрували такі студенти: Станкевич Олесь гр. РС-93 (ФЕТР) – 85 разів; Погребняк Макар гр.СКС-1907 (ФІТІС) – 80 разів; Бондаренко Максим гр. МК-197 (ФЕУ) – 68 разів. Серед дівчат найкращий результат у віджиманні  показала Недошовенко Юлія гр. М-195 (ФЕУ) – 30 разів, приславши відеозвіт про виконання, де продемонструвала бездоганну техніку виконання вправи, високий рівень фізичної підготовленості та своє відповідальне ставлення до дисципліни. Альона Мороз гр. ФК-191 (ФЕУ) – 20 разів; Конюшенко Ірина гр. БО-182- (ФЕУ) – 18 разів. 
     – Удосконалюємося, працюймо творчо та натхненно надалі, залишаючись вдома і бажаємо всім міцного здоров’я, – зазначають викладачі кафедри фізичного виховання та здоров’я людини ЧДТУ.