,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини На факультеті гуманітарних технологій ЧДТУ застосовують індивідуальний підхід до кожного студента
Четвер, 02 квітня 2020 09:44

На факультеті гуманітарних технологій ЧДТУ застосовують індивідуальний підхід до кожного студента

На факультеті гуманітарних технологій ЧДТУ застосовують індивідуальний підхід до кожного студента

Третій тиждень дистанційної роботи на факультеті гуманітарних технологій Черкаського державного технологічного університету проходить досить успішно, попри початкові побоювання, чи вийде організаційно й методично побудувати процес так, щоб було всім зручно; чи вийде ефективно застосувати інструменти, зручні усім студентам, адже деякі з них проживають там, де доступ до високошвидкісного Інтернету є не завжди.

Викладачі факультету диверсифікують шляхи зв’язку й застосовують індивідуальний підхід: із одними спілкуються онлайн Скайпом чи Zoom, з іншими – поштою й месенджерами, притримуючись графіків навчального процесу. Деякі студенти просять записати навчальне відео з поясненнями і тоді у нагоді стає середовище дистанційного навчання університету: вся інформація і джерела зручно розміщені, всі студенти під’єднані, процес налагоджений. Якщо ж групі зручніше працювати в Google classroom, то є і така можливість.

Якщо чесно, то досить важко жити у зміненій реальності 24/7, бути в ресурсі і залишатися продуктивним. Адже окрім навчального навантаження ми ще маємо інші завдання – методичні, наукові розробки, адміністративні зустрічі (до речі, наради, засідання, навіть вчену раду факультету ми також проводимо у вигляді онлайн конференції), – зізнається декан факультету гуманітарних технологій ЧДТУ Наталія Махиня. – Але якщо ти любиш свою роботу, якщо відчуваєш підтримку однодумців і колег, ти можеш побороти усі виклики, адже ЧДТУ це територія підтримки, гнучких можливостей для навчання і оптимізму.