,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбулося урочисте засідання Вченої Ради з нагоди 60-ї річниці університету
Четвер, 12 березня 2020 11:56

У ЧДТУ відбулося урочисте засідання Вченої Ради з нагоди 60-ї річниці університету

У ЧДТУ відбулося урочисте засідання Вченої Ради з нагоди 60-ї річниці університету

Напередодні запровадження карантинного режиму, 11 березня на урочисте засідання Вченої ради присвячене 60-річчю Черкаського державного технологічного університету завітали шановані гості, викладачі, співробітники та студенти, аби розділити з колективом закладу вищої освіти святкову подію. 

– Безумовно, кожна «святкова» дата – це чудова нагода для підбиття підсумків, осмислення напрацювання нових ідей. Ми пишаємося своєю Alma mater, яка ніколи не зраджувала своє високе призначення – здійснювати підготовку висококваліфікованих спеціалістів, здатних своєю працею, своїм інтелектом забезпечити розвиток суспільства,  – наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. – Десятки тисяч випускників ЧДТУ створюють високе ім’я нашому закладу вищої освіти. Вони стають активними учасниками і безпосередніми творцями науково-технічного і, взагалі, суспільного прогресу.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять випускників ЧДТУ, воїнів АТО, чиї серця перестали битися на Сході України, захищаючи нашу цілісність та спокій. 23 серпня 2014 року смертю героя поліг на Савур-Могилі учасник АТО, студент  факультету електронних технологій Євгеній Присяжний, 18 лютого 2015 року боєць батальйону «Азов», випускник будівельного факультету Сергій Амброс загинув під час мінометного обстрілу в селі Широкине,  31 березня 2017 року внаслідок бойових дій під Авдіївкою загинув студент факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Олег Новохатько.

Привітати Черкаський державний технологічний університет з 60-річчям завітали керівники Черкаської області, міста Черкаси, професійних спілок, роботодавці, керівники об’єднаних територіальних громад, депутати, заслужені діячі мистецтв.

Черкаський державний технологічний університет постійно підтримували і підтримують органи державної влади і цього дня зі словами привітань до колективу університету звернувся голова Черкаської обласної державної адміністрації Роман Боднар.

Ваш навчальний заклад зробив величезний вклад у розвиток не тільки науки, а й в розвиток держави. Держава не може існувати без міцної економіки, а міцна економіка не може бути міцною без науки й без технічної підготовки, і у цій сфері ви є лідерами, ви є тим закладом, який готує висококваліфікованих фахівців, - зазначив Роман Боднар. – Ми, державна влада, розуміємо, що  без висококваліфікованих фахівців не зможемо наздогнати передові країни світу. Разом з вами ми маємо працювати над збереженням інтелектуального потенціалу Черкащини, ви – у сфері підготовки, а ми – у напрямку створення належних умов праці.

Після слів привітань Роман Боднар виконав почесну місію, вручивши нагороди Черкаської обласної державної адміністрації представникам колективу ЧДТУ.

Зі свого боку, у своїй вітальній промові  голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний наголосив на важливій місій започаткування Черкаським державним технологічним університетом Форуму партнерства «Вчись! Працюй! Живи на Черкащині!», який спільною метою об'єднує владу, освіту та бізнес.

– Сьогодні Черкаський державний технологічний університет є єдиним вузом на теренах нашого краю, який готує спеціалістів технологічних спеціальностей, і це своєрідна унікальність. ЧДТУ відомий також своїми випускниками, яких в одній промові й не перелічиш, проте хочу згадати батька Української Конституції Михайла Сироту, який тут навчався і викладав, випускника будівельного факультету, воїна АТО Сергія Амброса, паралімпійського чемпіона Богдана Кулинича та багато інших, – зауважив Анатолій Підгорний. – Я переконаний, що багато випускників саме вашого вузу, досягають значних успіхів у різних сферах. Наразі економіка України значною мірою залежить від високотехнологічних галузей, а у вашому університеті є все для того, аби підготувати висококваліфікованих фахівців, котрі зможуть працювати у цій галузі, розвивати її, розвивати державу. 

До 60-річчя Черкаського державного технологічного університету представники  колективу отримали почесні відзнаки Черкаської обласної ради з рук голови Анатолія Підгорного.

Черкаський технологічний університет, єдиний в регіоні технологічного профілю, є своєрідною візитівкою міста Черкаси, і тому місто та його очільники підтримують університет. Яскравим підтвердженням високої якості освіти у закладі є те, що очільником міста став випускник ЧДТУ Анатолій Бондаренко. Цього дня від імені міського голови, депутатського корпусу та виконавчого комітету міської ради зі знаковою датою привітав колектив Черкаського державного технологічного університету та вручив відзнаки міської ради та міського голови заступник міського голови міста Черкаси Ігор Волошин. У вітальному слові Ігор Володимирович подякував університету за громадянську та за державницьку позицію, та окремо відзначив виховну роботу, яка щодня проводиться зі студентами. «Можна навчити професії, але навчити людиноцентризму може не кожен колектив», – переконаний Ігор Волошин.

Щирі слова привітань цього дня висловили т.в.о. директора Департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерій Данилевський, голова Федерації професійних спілок Черкаської області, член Наглядової ради ЧДТУ Петро Шевченко та голова Черкаського обкому профспілки працівників освіти і науки України Ольга Жалдак, голова Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців, голова Наглядової ради ЧДТУ  Борис Райков, керівник Регіонального відділення Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад в Черкаській області Володимир Міцук, заслужена художниця України, майстриня народного мистецтва, членкиня Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, членкиня Наглядової ради ЧДТУ Олександра Теліженко.

Принагідно, до 60-річчя від дня створення Черкаського державного технологічного університету представники колективу закладу вищої освіти отримали низку нагород від Департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації та від Профспілки працівників освіти і науки України, а на адресу провідного технологічного вишу регіону надійшло чимало вітальних листів та телеграм від партнерів, колег та друзів.

 Зазвичай на ювілейні дати, керівник установи робить велику доповідь про історію та сьогодення закладу, а під час урочистого засідання Вченої Ради всі гості познайомилися з історією і сьогоденням ЧДТУ, переглянувши відеофільм, який  підготував колектив Черкаської обласної телестудії «Ільдана» під керівництвом заслуженого журналіста України, багаторічного друга і партнера ЧДТУ Михайла Калініченка

 Урочисте засідання Вченої ради завершилося урочистим врученням  «Атестата почесного професора ЧДТУ» д.т.н., професору кафедри комп’ютерних наук та системного аналізу, багаторічному декану Факультету інформаційних технологій і систем Анатолію  Тимченку. 

Урочисте засідання Вченої ради ЧДТУ було відкрито гімном України під супровід бандури у виконанні заслуженої артистки України Наталії Мамалиги.