,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ обговорили питання запобігання поширенню коронавірусу
Середа, 11 березня 2020 17:29

У ЧДТУ обговорили питання запобігання поширенню коронавірусу

У ЧДТУ обговорили питання запобігання поширенню коронавірусу

11 березня на виконання листів Черкаської облдержадміністрації від 28.02.2020 №02/11-04/581 та від 02.03.2020 №02/11-04/583 за сприяння адміністрації ЧДТУ відділ охорони праці і цивільного захисту  Черкаського державного технологічного університету організував інформаційний захід на тему: «Коронавірус: що необхідно знати». На початку зібрання ректор ЧДТУ Олег Григор наголосив на важливості інформування колективу про особливості коронавірусу та  наголосив, що керівництво університету зі свого боку докладе максимум зусиль для забезпечення всіх умов навчального процесу відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України.

Лектором та модератором обговорення актуального питання запобігання поширенню коронавірусу виступив кандидат медичних наук, завідувач кафедри фізичного виховання та здоров’я людини ЧДТУ Василь Загородній.

Василь Загородній звернув увагу присутніх на шляхи передачі коронавірусу, як визначити на початкових стадіях коронавірус, хто відноситься до групи ризику, як довго живе вірус на поверхнях.

Відтак, під час інформаційної зустрічі студенти та співробітники мали змогу дізнатися, що коронавірус передається краплинним та контактним шляхами, вірус може жити на поверхнях протягом трьох годин, він не циркулює у повітрі та не здатний переміщатися на далекі відстані, вірус є лише в крапельках, які людина видихає під час кашлю чи чхання.

Наприкінці зустрічі Василь Загородній поділився рекомендаціями, яких слід дотримуватися, аби уникнути зараження вірусом, зокрема: ретельно та часто мити руки з милом, уникати великого скупчення людей, при захворюванні краще лишитися вдома і звернутися до лікаря, також потрібно використовувати захисну маску, яка має щільно прикривати рот і ніс.