,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини До Дня Героїв Небесної Сотні у ЧДТУ відбулася зустріч із полковником Миколою Ляпою
Четвер, 20 лютого 2020 16:23

До Дня Героїв Небесної Сотні у ЧДТУ відбулася зустріч із полковником Миколою Ляпою

До Дня Героїв Небесної Сотні у ЧДТУ відбулася зустріч із полковником Миколою Ляпою

У 2012 році в Черкаському державному технологічному університеті започаткована підготовка офіцерів запасу на базі військової кафедри Сумського державного університету. Щороку  результатом ефективної співпраці двох вишів є присвоєння первинного військового звання «Молодший лейтенант запасу» студентам Черкаського державного технологічного університету. 

Символічно, у День пам'яті Героїв Небесної Сотні у Черкаському державному технологічному університеті відбулася відкрита зустріч студентів із начальником кафедри військової підготовки Сумського державного університету Миколою Ляпою, під час якої було наголошено на важливості підготовки професіоналів військової справи, адже держава може бути міцною лише тоді, коли її спокій оберігає сильна професійна армія. 

Принагідно до Дня Героїв Небесної Сотні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Майдану, Героїв революції Гідності, тих, чиє серце перестало битися у боротьбі за нашу незалежну державу.

На зустрічі зі студентською молоддю начальник кафедри військової підготовки Сумського державного університету Микола Ляпа поінформував про особливості навчання на військовій кафедрі, умови для зарахування юнаків та дівчат на кафедру та перспективи працевлаштування у силових структурах держави. Варто зазначити, що головним завданням кафедри є підготовка військових спеціалістів у галузі науки та оборони держави, резерву офіцерських кадрів, задоволення особистих потреб громадян в отриманні додаткових знань, умінь та навичок, необхідних для майбутньої професійної діяльності.