,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Технологічна освіта – освіта майбутнього: День ЧДТУ в Черкаській школі №30
Середа, 19 лютого 2020 09:56

Технологічна освіта – освіта майбутнього: День ЧДТУ в Черкаській школі №30

Технологічна освіта – освіта майбутнього: День ЧДТУ в Черкаській школі №30

Черкаський державний технологічний університет продовжує інформувати черкаську молодь про важливість технологічної освіти у сучасному світі, в особливий час невпинного розвитку технологій та серйозної конкуренції на ринку праці. Відтак, 18 лютого, на запрошення директора Черкаської загальноосвітньої школи I – III ступенів №30 Миколи Базилевського представники Черкаського державного технологічного університету влаштували для школярів справжнє свято науки під гаслом «Вчись, працюй живи на Черкащині!». 

На Науковому пікніку ЧДТУ кожен факультет, кожна кафедра провідного технологічного вишу регіону презентувала перспективні спеціальності сьогодення, демонструвала винаходи, розробки, здобутки та досягнення, сучасне обладнання, пропонувала школярам спробувати сили у креативних вікторинах, конкурсах та майстер-класах, заохочувала до проведення цікавих дослідів та експериментів під пильним наглядом фахівців. Захопливі Уроки ЧДТУ розкривали широкий спектр актуальних для сьогодення спеціальностей. Неабиякою популярністю серед школярів  користувалися уроки з інформаційних технологій та робототехніки. Особливу зацікавленість у старшокласників викликав Урок ректора ЧДТУ, під час якого ректор Олег Григор розповів про унікальність навчання у Черкаському державному технологічному університеті, низку можливостей із проходження практики та працевлаштування для студентів ЧДТУ, адже університет впевнено зміцнює партнерські зв'язки з численними вітчизняними та міжнародними державними і приватними установами. 

 Цього дня школярі, їхні викладачі та батьки мали чудову нагоду у невимушеній атмосфері поспілкуватися з ректором ЧДТУ Олегом Григором, деканами, завідувачами кафедр, професорами і доцентами, викладачами та студентами, більше дізнатися про особливості вступної кампанії 2020 року, специфіку навчання в Черкаському державному технологічному університеті та перспективи особистісного й професійного розвитку. 

Символічно під час Дня ЧДТУ в Черкаській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №30 ректор ЧДТУ Олег Григор та директор школи Микола Базилевський підписали Договір про співпрацю, відповідно до якого обидва освітні заклади шляхом об'єднання своїх зусиль спільно діятимуть у сфері освіти і допрофесійної підготовки учнівської молоді задля реалізації та розвитку творчого, науково-дослідницького, економічного та культурологічного потенціалу  юних черкасців.