,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ долучилися до мистецького вечора з нагоди 85-ої річниці від дня народження Василя Симоненка
П'ятниця, 10 січня 2020 10:30

Представники ЧДТУ долучилися до мистецького вечора з нагоди 85-ої річниці від дня народження Василя Симоненка

Представники ЧДТУ долучилися до мистецького вечора  з нагоди 85-ої річниці від дня народження Василя Симоненка
     9 січня в Черкаській обласній філармонії відбувся літературно-мистецький вечір «Я воскрес, щоб із вами жити» присвячений пам’яті Василя Симоненка та з нагоди його 85- річчя. Традиційно до визначної події долучилися і представники Черкаського державного технологічного університету.
     Восьмого січня 1935 року з’явився на світ Василь Симоненко, якому судилося прожити всього 28 літ, та літературний спадок, що встиг залишити митець нащадкам, важко переоцінити. 
     Цьогоріч з дня народження Василя Андрійовича минуло 85 років, і на вечір вшанування його пам’яті завітали ті, хто цінує його поезію, його дар, його талант та його самобутність.
     Поетичні рядки Василя Симоненка пронизані любов’ю  до рідної землі, і земля віддячує йому народженням нових талантів, прекрасних майстрів слова, які щорічно удостоюються Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка. За традицією, цього дня були відзначені лауреати вже 25-ї Всеукраїнської літературної премії імені  Василя Симоненка, талановиті майстри українського слова. Відтак, Диплом лауреата Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка у номінації «За кращий художній твір» отримав відомий письменник-прозаїк, наш земляк, Василь Шкляр  за роман «Троща», а Дипломом лауреата Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка у номінації «За кращу першу поетичну збірку» нагороджено поета з Керчі Ігоря Мітрова за збірку поезії «Голландський кут». 
     Упродовж літературно-мистецького вечора оживали спогади про Василя Симоненка, лунали його невмирущі актуальні рядки в пісенних і поетичних виконаннях гостей заходу – від посадовців до народних артистів.