,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ випускники курсів професійної підготовки енергоаудиторів отримали сертифікати
Вівторок, 17 грудня 2019 09:15

У ЧДТУ випускники курсів професійної підготовки енергоаудиторів отримали сертифікати

У ЧДТУ випускники курсів професійної підготовки енергоаудиторів отримали сертифікати

У Черкаському державному технологічному університеті з 3 до 13 грудня проходили курси професійної підготовки енергоаудиторів для роботи з Фондом енергоефективності (за матеріалами проєкту GIZ «Підтримка національного Фонду енергоефективності»).

У межах курсів учасники розглянули основні алгоритми виконання енергетичного аудиту з метою проведення енергетичної сертифікації будівель.

Енергетичний сертифікат будівлі, є першим і останнім етапом та невідкладною складовою комплекту документації щодо співпраці ОСББ з Фондом енергефективності в частині співфінансування на впровадження енергоефективних заходів. Цей сертифікат повинен розроблятися фаховими, атестованими енергоаудиторами. 

Показово, що ЧДТУ входить до тієї невеликої кількості університетів України, які є учасниками програми «Заклади вищої освіти – платформа для підготовки висококваліфікованих енергоаудиторів» та мають досвід підготовки фахівців з сертифікації енергетичної ефективності та обстеження інженерних систем будівель. 

Без підготовки професійних енергоаудиторів та якісного аналізу споживання ресурсів рухатися вперед шляхом впровадження реформ неможливо. Саме від компетентної та фахової роботи енергоаудитора залежить сьогодні успішність впровадження реформи енергоефективності в Україні  – зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор, привітав  випускників курсів та вручив їм свідоцтва про успішне закінчення навчання.

До привітань приєдналися голова атестаційної комісії, завідувач кафедри електротехнічних систем факультету електронних технологій і робототехніки ЧДТУ Олександр Ситник, його заступник Валентин Ткаченко та інші учасники проєкту.

Випускники курсів Адам Заїка, Михайло Купчин та інші, професійною діяльністю яких є проектування та будівництво нових будівель, реконструкції будівель, проектування інженерних систем будівель  зазначили, що організацією курсів, тренерами, насиченістю програми були приємно здивовані.

Програма була наповнена практичними завданнями, під час яких використовувалося спеціальне сучасне лабораторне обладнання, що є у наявності на кафедрах електротехнічних систем та енерготехнологій, досліджувалися реально-працюючі системи енергозабезпечення будівель. Найбільшою несподіванкою для слухачів стала практична робота зі збору необхідної інформації на реальному об’єкті (житловій будівлі) для складання енергетичного сертифікату будівлі та домашня робота. Також цікавими були організовані у межах курсу зустрічі із запрошеними представниками брендів Caparol, Baumit, ТОВ «АРКА-ПЛЮС», регіональним радником програми IFC з підтримки Фонду енергоефективності.