,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ говорили про сучасні можливості для студентства
П'ятниця, 08 листопада 2019 10:14

У ЧДТУ говорили про сучасні можливості для студентства

У ЧДТУ говорили про сучасні можливості для студентства

7 листопада в Черкаському державному технологічному університеті відбулася презентація стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука. Випускник ЧДТУ, голова Студентської ради ЧДТУ 2014-2015 років, студент Erasmus+, стипендіат програми Zavtra.UА 2015 року Сергій Шмиголь,  студент ЧДТУ, учасник ряду міжнародних програм PEPFAR Peace Corps USA in Ukraine, HEAL 2017, 2019 Нікіта Прогунов та випускниця ЧНУ імені Богдана Хмельницького, стипендіатка Zavtra.UА Інна Дика розповіли студентам про можливості та переваги найбільшої приватної стипендіальної програми для студентів Zavtra.UA;  програми StudyTours to Poland, волонтерство EVS (Европейський сервіс волонтерів); Erasmus+ та інше, а також про те, як правильно подати заявку на конкурс, про етапи відбору стипендіатів та підтримку, яку надає Фонд.

Брати участь у конкурсі Zavtra.UA можуть студенти закладів вищої освіти України. Обов'язкова умова – займатися науковою діяльністю, а також мати активну громадську позицію та сприяти розвитку соціальних проєктів.

Програма надає відкритий доступ до всіх проєктів фонду Пінчука та можливість спілкування з провідними науковцями України, зокрема  долучатися до відповідних чатів, груп, бесід. Також, молодь зможе брати участь у щорічних форумах, семінарах та лекціях та отримати Учасники отримають матеріальну підтримку на створення власного соціального проєкту. 

Перемога і статус стипендіата Фонду Пінчука дає не просто грошову стипендію, а й багато нових знайомств, зв'язків, досвіду, можливостей та інформації.

Стипендіати розповіли студентам про тонкощі подачі грантових заявок, вимоги для участі в конкурсах, можливі труднощі та де шукати подібні можливості.

У грудні, в рамках одного проекту, я збираюся поїхати в Данію на 10 днів. Подався та отримав можливість. Хотів би про подібні можливості розповісти нашим студентам. До того ж, найбільша приватна стипендіальна програма Завтра.ЮА розпочала прийом заявок, – зазначив Сергій Шмиголь. –  Зараз для молоді відкрито безліч можливостей побувати закордоном, пройти стажування, вибороти стипендію на навчання в країні Європи чи поїхати провести півроку-рік в якості волонтера  Громадської організації в якійсь розвинутій країні.