,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Хіміки-технологи ЧДТУ провели кураторську годину під гаслом «Давайте познайомимося»
Вівторок, 15 жовтня 2019 15:00

Хіміки-технологи ЧДТУ провели кураторську годину під гаслом «Давайте познайомимося»

Хіміки-технологи ЧДТУ провели кураторську годину під гаслом «Давайте познайомимося»

Першокурсники по-різному відчувають власну адаптацію до навчання в університеті. Усі задоволені обраною спеціальністю, умовами проживання в гуртожитку, своїм статусом в групі та методами навчання.

Проте осінь, прохолода, відірваність від рідних, колишніх однокласників нерідко навіює сум, не вистачає часу на всі види діяльності, нелегко організувати власний побут. Для того, аби попередити перевтому, емоційне виснаження, важливо дбати про своє психічне здоров’я, зокрема розуміти стан власної душі, потреби, причини самотності, низької самооцінки.

Хіміки-технологи першого курсу кафедри хімічних технологій та водоочищення будівельного факультету Черкаського державного технологічного університету взяли участь у першому тренінговому занятті з адаптації до нових умов навчання «Давайте познайомимося». До програми тренінгу увійшли вправи, ігри, драматизації, гумор та самопрезентація свого «Я». Кожен учасник заходу проявив свою творчість та артистизм. 

Як підсумок – пізнання власної індивідуальності, подолання сором’язливості, захоплення яскравими особистостями.

Доцент Наталія Старовойтенко через художнє слово, малюнок, гру, створила атмосферу довіри, душевності та радості самопізнання і взаєморозуміння молодих людей. Студенти виготовили колаж власної групи, залишили на папері свої мрії, почуття та групові цілі. Цікаво, як через рік вони будуть відчувати свій статус, роль в групі, яким буде психологічний клімат? Сьогодні чай зі смаколиками, дружелюбна атмосфера, посмішки сприяли довірливим розмовам, проникненню в неповторний душевний світ. Куратор групи ХТ-94 Наталія Фоміна була активним учасником тренінгу демонструючи наставницьку підтримку своїм вихованцям.