,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ провели спортивно-патріотичне свято «Козаків славні сини»
Четвер, 10 жовтня 2019 09:21

У ЧДТУ провели спортивно-патріотичне свято «Козаків славні сини»

У ЧДТУ провели спортивно-патріотичне свято «Козаків славні сини»

9 жовтня у Черкаському державному технологічному університеті відбулося ІV Спортивно-патріотичне студентське свято «Козаків славні сини»,  присвячене Дню захисника України та Дню українського козацтва.

За час проведення антитерористичної операції на сході України загинуло понад сто земляків-черкащан, славних героїв, справжніх патріотів своєї держави, серед яких, на жаль, і студенти та випускники Черкаського державного технологічного університету:  23 серпня 2014 року смертю героя поліг на Савур-Могилі учасник АТО, студент 5 курсу заочної форми навчання факультету електронних технологій Євгеній Присяжний; 18 лютого 2015 року під час мінометного обстрілу у місті Широкіно загинув Сергій Амброс, випускник будівельного факультету;  31 березня 2017 року внаслідок бойових дій під Авдіївкою загинув військовий-контрактник, випускник факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування  та дизайну  24-річний Олег Новохатько, родом з села Сердюківка Смілянського району.  Всіх полеглих українських патріотів вшанували Хвилиною мовчання.

 Здавна повелося, що козак – це звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу, цілісність нашої держави. Відтак, саме до жовтневих патріотичних українських свят студентська молодь Черкаського державного технологічного університету зібралася, щоб продемонструвати вправність, силу, міць, витривалість та чесну боротьбу за перемогу.

- Щиро вітаю вас із прийдешніми патріотичними святами, святами мужності та справжньої чоловічої сили! Хочу подякувати всім, хто досягає високих результатів та демонструє гідний приклад для наслідування,  - наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.  - Бажаю всім вам стати переможцями та показати все, на що здатні! 

Під час Спортивно-патріотичного свята «Козаків славні сини» студенти продемонстрували свою спортивну майстерність у змаганнях з таких видів спорту як: дартс,  жим, армреслінг,  жонглювання м’ячем, перетягування канату. До неупередженої суддівської команди увійшли викладачі кафедри фізичного виховання та здоров’я людини:  Лариса Ярославська, Олександр Онопрієнко, Андрій Матусевич та Павло Кандиба.

Наприкінці запеклих спортивних змагань завідувач кафедри фізичного виховання та здоров’я людини Василь Загородній  та начальник Центру студентського розвитку та культурних програм Тетяна Кужим урочисто вручили учасникам Грамоти та солодкі подарунки від профспілкового комітету ЧДТУ.