,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 14 вересня – День фізичної культури і спорту
П'ятниця, 06 вересня 2019 10:12

14 вересня – День фізичної культури і спорту

14 вересня – День фізичної культури і спорту

День фізичної культури і спорту з 1994 року відзначається в Україні щорічно у другу суботу вересня.

Щиро вітаємо з  Днем фізичної культури  і спорту викладацький склад кафедри фізичного виховання та здоров’я людини Черкаського державного університету, а також викладачів, співробітників і студентів, спортсменів, тренерів та всіх прихильників фізкультурно-спортивного руху.

Вагомі спортивні досягнення Черкаського державного технологічного університету – яскраве підтвердження статусу фізичної культури і спорту на Черкащині, а головне – це добрий приклад для спортсменів-першокурсників, які приймають естафету з рук майстрів.

Черкаський державний технологічний університет традиційно приділяє особливу увагу спортивно-масовій роботі: працюють спортивні секції за вподобаннями студентів і співробітників, проводяться змагання з різних видів спорту. Упродовж минулого навчального року  викладачі кафедри фізичного виховання та здоров’я людини проводили підготовку змагань та забезпечили участь студентів-спортсменів у 76 спортивно-масових заходах університету, міста, області, України. 

За результатами ХVІ Універсіади Черкаської області серед вищих закладів освіти у загальнокомандному заліку Черкаський державний технологічний університет виборов ІІ місце. Найкраще  виступили студенти з шахів (І місце), чемпіонами змагань стали жіноча та чоловіча збірні з баскетболу 3х3 (3 на 3), срібними призерами Студентської баскетбольної ліги стали  чоловіки (тренера-викладачі Ярославська Л.П., Рудаков К.С), ІІІ місце - у змаганнях з футболу (ст.викл. Кандиба П.О.); ІV місце - у жіночої футзальної команди, яку підготував завідувач кафедри В.В.Загородній.

Цього ж року зусиллями викладачі кафедри фізичного виховання та здоров’я людини доклали зусиль для підготовки команд студентів до виступу у ХVІІ Універсіади Черкаської області, які вибороли призові місця – ІІ місце у ІІ турі регіональних змагань чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих студентських команд (доц. Ярославська Л.П., ст.викл. Рудаков К.С),  ІІ місце у змаганнях з шахів (Мариненко С.І.).

Приємно  відзначити успішні виступи наших студентів-спортсменів на міжнародному та Всеукраїнському рівнях:

  • Спортивна зірочка університету - Єлизавета Сікало, гр.ДЗ-71 (ФКТМД) -  учасниця чемпіонату світу (4 місце у командному заліку); багаторазова призерка чемпіонатів та кубків України зі стрільби з лука, чемпіонка  першого етапу   Кубку Європи серед молоді у командному заліку у складі юніорської збірної України  (Словенія); срібна призерка Чемпіонату Європи у приміщенні серед юніорів у командних змаганнях (місто Самсун);  бронзова призерка  міжнародного турніру «Кахраман Багатір», що проходив турецькому місті  Анталія; 

За ці досягнення у 2018-2019 н.р.  їй присвоєно звання «Майстер спорту

України» зі стрільби з лука.

  • Любов Крупська, гр.ДЗ-71 (ФКТМД)  - чемпіонка та призерка  Кубку Європи – 2018 з хортингу.

  • Дмитро Нагорний, гр. МЕ-163 (ФЕУ)  – чемпіон Студентської баскетбольної ліги України  – 2019.

  • Ростислав Шиятий,  гр. ПВ-46, (ФКТМД) – срібний призер  у стрибках в довжину на чемпіонаті України – 2019 серед молоді. м.Кропивницький, чемпіон області та  ХVІ Універсіади області.

  • Владислав Фрізен, БІ-55, (ФЕТР) – посів ІІІ місце на  чемпіонаті України серед дорослих з кікбоксингу WAKO. 

 

У цей святковий день щиро бажаємо усім міцного здоров’я, добра і щастя, великої наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот в ім’я процвітання України!

Галерея зображень