,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбудеться презентація книги професора Валентина Лазуренка про пошук крипти Богдана Хмельницького
Вівторок, 03 вересня 2019 14:55

У ЧДТУ відбудеться презентація книги професора Валентина Лазуренка про пошук крипти Богдана Хмельницького

У ЧДТУ відбудеться презентація книги професора Валентина Лазуренка про пошук крипти Богдана Хмельницького

У четвер, 5 вересня, о 15:00 в конференц-залі Черкаського державного технологічного університеті (1-й корпус, 1-й поверх) відбудеться Презентація книги доктора історичних наук, професора Валентина Лазуренка «У ПОШУКАХ КРИПТИ ВЕЛИКОГО ДЕРЖАВОТВОРЦЯ УКРАЇНИ  БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГОПоховання гетьмана України Богдана Хмельницького в Іллінській церкві в с. Суботів: від столітніх досліджень, легенд та міфів до сучасних наукових гіпотез».

Мета видання полягає у розкритті особливостей ймовірного поховання гетьмана України Богдана Хмельницького в Іллінській церкві в с. Суботів у серпні 1657 року та подальшій  фіксації у історичних джерелах, матеріалах різного роду досліджень про перебування праху великого державотворця саме у згаданій культовій споруді.

Книга науковця ЧДТУ покликана наштовхнути на роздуми, що ж насправді відбувалося в Чигирині та Суботові з тілом померлого великого гетьмана у період з 27 липня по 23 серпня 1657 року, а також зрозуміти: чи був похований Богдан Хмельницький саме в Іллінській церкві в Суботові.