,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковиця ЧДТУ стала учасницею Літньої школи самоврядування
Понеділок, 19 серпня 2019 12:31

Науковиця ЧДТУ стала учасницею Літньої школи самоврядування

Науковиця  ЧДТУ стала учасницею Літньої школи самоврядування

Науковиця Черкаського державного технологічного університету Оксана Кожемякіна з 11 до 16 серпня проходила навчання у другій Літній школі місцевого самоврядування - 2019, присвяченій Економічному розвитку громад та залученню інвестицій. 

Програма «Літньої школи місцевого самоврядування» була насичена інформативними виступами фахівців та практиків економічного розвитку з України та Польщі, поїздкою до польського міста Замость з метою ознайомитись з європейським досвідом залучення інвестицій в громаду, ознайомленням з культурним цінностями міста Жовкви, їх збереженням та розвитком.

Кожен виступ експертів та фахівців супроводжувався низкою запитань, активними дискусіями, обміном думками та визначенням перспектив розвитку громад.

Крім цього, 14 серпня у межах проекту «Літня школа місцевого самоврядування-2019» відбулася поїздка в місто Замость, Люблінського воєводства, Республіка Польща, організована громадською організацією «Центр громадянських ініціатив» та Представництвом Фонду Фрідріха Науманна в Україні.

Під час візиту до польського міста Замость учасники «Літньої школи місцевого самоврядування» зустрілися з президентом міста Анджеєм Внуком та його заступниками, відвідали муніципальні об'єктів, ознайомилися з культурним потенціалом міста. Особливо вразили проекти з розвитку міста та масштабність змін завдяки співфінансуванню з ЄС, зокрема увага, яка приділяється реалізації проектів із соціального захисту громадян міста, піклування про молодь та жителів. Також учасникам заходу розповіли про стратегію розвитку міста, етапи її реалізації, яким чином відбувається залучення інвесторів, як готуються інвестиційні ділянки та перспективи на майбутнє.

- Прощальний шостий день «Літньої школи самоврядування» проходив у приміщеннях Львівської Міської Ради, де учасники ознайомились з вражаючими результатами і масштабами діяльності Львівського Центру підтримки підприємництва, відвідали сесійні зали Міськради, і на завершення - отримали не лише сертифікати, а й настрій креативності, нових друзів, побажання подальших звершень, - зазначила учасниця Літньої школи місцевого самоврядування, кандидат філософських наук Черкаського державного технологічного університету Оксана Кожемякіна. - Враження від події найкращі, досвід непересічний, навчання цікаве, змістовне та мотивуюче!

Варто зазначити, що проект «Літня школа місцевого самоврядування 2019» став проектом-переможцем конкурсу для інститутів громадянського суспільства в межах реалізації Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2018-2020 роки у 2019 році.