,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відкрито спеціальності для професій майбутнього
Вівторок, 16 липня 2019 08:58

У ЧДТУ відкрито спеціальності для професій майбутнього

У ЧДТУ відкрито спеціальності для професій майбутнього

11 липня у прес-центрі Нової Доби ректор ЧДТУ Олег Григор та відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ Сергій Мильніченко розповіли про підготовку молоді у Черкаському державному технологічному університеті до професій майбутнього. 

Черкаський державний технологічний університет ретельно вивчає та пильно слідкує за ринком праці, тому цьогоріч заклад вищої освіти запроваджує нові актуальні спеціальності: статистика (освітня програма «Аналіз даних (Data Science) та комп’ютерна статистика») та матеріалознавство (освітня програма «Прикладне матеріалознавство та комп’ютерна інженерія матеріалів»).

- Ми прагнемо, щоб наші випускники були добре працевлаштовані з гідною заробітною платою. На ринку праці постійно відбуваються зміни, деякі професії зникають, натомість з'являються нові. Особливу увагу ми звертаємо на нові професії, які дозволять випускникам Черкаського державного технологічного університету отримувати хороший дохід, який є запорукою родинного добробуту і, відповідно, запорукою розвитку нашої держави. - зауважив ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор.

Олег Олександрович зауважив, що нові спеціальності в Черкаському державному технологічному університеті є складовою професій майбутнього, адже сьогодні високий попит на аналітиків, які можуть опрацювати великий масив бази даних, робити висновки, прогнозувати розвиток тієї чи іншої галузі. Держава потребує фахівців, які вирішуватимуть, куди рухатися в економічному напрямку, вкладати кошти та як підприємствам та державним установам розвиватися та отримувати значні прибутки. Щодня з'являються нові матеріали, і України потребують фахівці, які знаються на  з яких створюють заміна дороговартісних матеріалів, міцних, нешкідливих для навколишнього середовища. Міністерство освіти україни цьогоріч збільшило державне замовлення саме на ці спеціальності. Разом із роботодавцями 

- Ми постійно аналізуємо і вдосконалюємо освітню програму, ми підбираємо ті предмети, які необхідні випускникам для майбутнього. Якщо розглянути підготовку інженера 5 років тому, то зараз навчальна програма відрізняється, вона адаптована до вимог сучасного світу, до конкретної галузі, потреб сучасного ринку праці. Разом із роботодавцями ми удосконалюємо навчальний план, удосконалюємо підготовку студентів відповідно до компетенцій, якими має володіти фахівець певної галузі.

Зі свого боку відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ Сергій Мильніченко розповів про певні нюанси та нововведення цьогорічної вступної кампанії.

 - Цьогоріч приймаються сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання за останніх три роки, тобто 2017, 2018, 2019 з усіх предметів, крім сертифікатів з іноземної мови. З іноземної мови приймаються сертифікати за 2018 і 2019 роки, - розповів. - Ще одна серйозна новація цього року - це проведення творчих конкурсів. Творчі конкурси проводяться до початку прийому документів, тобто з 1 по 10 липня у Черкаському державному технологічному університеті пройшли три сесії творчих конкурсів, і абітурієнти знають свої результати, за якими тепер можуть подати документи для вступу. Ті абітурієнти, які склали творчі конкурси мають можливість подати заяви з 10го до 22 липня. Якщо з певних причин абітурієнт не склав творчий конкурс до 10 липня, буде додаткова сесія творчих конкурсів із 17 по 22 липня, але такі особи повинні подати електронні заяви з 10 до 16 липня. На жаль, для цих осіб навчання буде лише на контракті.

До того ж, Сергій мильніченко повідомив, що Міністерство освіти і науки запровадило мінімальний конкурсний бал для деяких спеціальностей, отже при подачі електронних заяв треба ретельно ознайомитися з правилами  прийому, аби уникнути неприємних ситуацій. Крім цього, цьогоріч збільшено кількість спеціальностей, для яких необхідні результати з таких конкурсних предметів, як фізика і математика. Також, збільшено кількість спеціальностей на магістратуру. Цьогоріч значно розширені пільги для учасників бойових дій.

- Якщо в минулому році були пільги для учасників АТО і ООС, то зараз на всіх учасників бойових дій і на їхніх дітей поширюються відповідні пільги, які передбачені законодавством, - зазначив Сергій Мильніченко

Ректор ЧДТУ Олег Григор та відповідальний секретар приймальної комісії запевнили, що  Черкаський державний технологічний університет піклується не лише про гідну освіту та про успішне працевлаштування випускників, а й про соціалізацію студентів, адже в ЧДТУ працює спортивний комплекс, діють різноманітні гуртки та курси, впродовж навчального року Студентська Рада ЧДТУ організовує низку цікавих подій. 

Варто зазначити, що у Черкаському державному технологічному університеті не практикують благодійні внески, а всі студенти з інших міст забезпечені гуртожитками.