,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ говорили про філософію серця Григорія Сковороди
Середа, 27 березня 2019 15:25

У ЧДТУ говорили про філософію серця Григорія Сковороди

У ЧДТУ говорили про філософію серця Григорія Сковороди

     Тиждень сучасної філософії в Черкаському державному технологічному університеті в самому розпалі і сьогодні гість навчального закладу директор ТРК «Ільдана», кандидат політичних наук, заслужений журналіст України Михайло Калініченко виступив перед численною аудиторією з публічною лекцією на тему: «Кардіофілософія: сучасний Сковорода».

     – Протягом цього тижнями з вами здійснюємо дискурс теренами сучасної філософії, порушуємо питання,якими опікуєтьсясучасна філософія.  Та загальновідома істина наголошує,що наше сьогодення не було б повним,якбими не зверталися до минулого і не бачили мудрість віків, – зазначила у вітальному слові завідувачка кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ Анжела Бойко.  –  Тому сьогодні миповертаючись до питання дискурсу, до питання ретроспективи філософської думки,із задоволенням вітаємо на Тижні сучасної філософії Михайла Михайловича Калініченка, який є одним із адентів вчення Григорія Сковороди.

     Григорій Савович Сковорода – це людина, яка увійшла до двохдесятків світових інтелектуалів,  особистість, яка, як філософ, як просвітитель, як вчитель,зробила надзвичайно багато для того, щоб  його думка була реалізована прийдешніми поколіннями.

      Михайло Калініченко познайомив аудиторію зі сторінками біографії Григорія Сковороди, навівши, як приклад, захопливі історії неймовірного життя унікального філософа.

      – Життя Григорія Савовича не менш цікаве, ніж його творчість. Його життєвий шлях – це взірець моралі і духовності,– зауважив на початку лекції Михайло Калініченко. – Григорій Сковорода увійшов в історію, як видатний українець, як людина, яка глибоко любила свою землю. Я захоплююся ним, тому що Григорій Савович проявив себе, як носій неабияких цінностей, високо інтелектуальних знань, української ідентичності, унікального співу.

      Протягом лекції Михайло Калініченко зачитував рядки зі своєї книги «Виображення», присвяченій Григорію Сковороді, та детально розбирав важливі філософські твердження Григорія Савовича.  Крім цього, Михайло Михайлович неодноразово зауважував, що Григорій Сковорода ніколи не помирав, а, володіючи неабияким даром та усвідомивши, що на цій землі він виконав свою місію, філософ вирішив піти у інші світи.

     У своєму виступі Михайло Калініченко наголошував на тому, що сучасники повинні знати і розуміти своє глибинне коріння.

     – Я хотів би, щоб кожен з вас відчув свою особистість. Повірте, якщо ви відчуєте її, у вас все буде не просто добре, а ви станете переможцями. Я хотів би, щоб кожен із вас відчував себе таким переможцем. Я вам щиро цього бажаю!– такими надихаючими словами звернувся до аудиторії Михайло Калініченко наприкінці зустрічі.