,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студент ЧДТУ став переможцем StudWay Awards 2018
Четвер, 27 грудня 2018 10:35

Студент ЧДТУ став переможцем StudWay Awards 2018

Студент ЧДТУ став переможцем StudWay Awards 2018

Студент групи РТ-073 факультету електронних технологій і робототехніки Черкаського державного технологічного університету Назарій Романченко посів перше місце у всеукраїнському конкурсі студентських робіт StudWay Awards 2018.

Загалом до нагородження представлено 10 номінацій, в одній з яких, у номінації «Науковий проект» перемогу виборов Назарій. Нагородження представника Черкаського державного технологічного університету проводив Науковий співробітник Національної академії наук України.

Назарій Романченко створив автономну мобільну метеорологічну станцію спостереження, що здатна виміряти погодні метеорологічні умови чи дані, які необхідні для аграрних компаній, чи  рівень радіації та сейсмічну активність при встановлені відповідних додаткових систем. Система передає дані за допомогою GPRS-каналу, або через Wi-Fi та має віддалений сервер, на якому відображаються всі дані зі станції.

Розробка демонструє результати не лише в цифровому форматі, а й у графіках. Відповідно, переглянути природні показники можна з будь-якого пристрою, підключеного до мережі.

Також система має віддалені сенсори, які працюють на відстані до кілометра та мають можливість створювати топології мережі «Зірка».

Систему легко адаптувати для роботи в аграрному секторі, наприклад, у теплиці. Це допоможе зробити аграрний бізнес більш передбачуваним і гнучкішим у визначенні кліматичних ризиків.

Вітаємо Назарія та бажаємо подальших успіхів!