,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти-дизайнери вивчали європейське мистецтво, культуру та традиції
Понеділок, 17 грудня 2018 10:17

Студенти-дизайнери вивчали європейське мистецтво, культуру та традиції

Студенти-дизайнери вивчали європейське мистецтво, культуру та традиції

Нещодавно у межах співпраці з Краківською академією мистецтв імені Яна Матейка (м. Краків, Польща) група студентів (Світлана Швець, Валерія Столяренко, Ольга Заяць, Ольга Пищик, Ольга Беркут, Анна Петрунь, Анастасія Войтко, Едуард Совєтний) спеціалізацій  промислового та графічного дизайну (освітньо-професійні рівні «бакалавр» і «магістр») під керівництвом професора кафедри дизайну Інни Яковець взяли участь у VII Культурно-освітній програмі мистецького спрямування «Мистецтво, культура, традиції країн Європи: Польща, Австрія, Угорщина».

Студенти відвідали виставки творчих робіт студентів та викладачів Краківської академії мистецтв ім. Яна Матейка, присвячені 200-річчю вищого навчального закладу, що має такі відділи: дизайну інтер'єру, промислового дизайну, графіки, збереження та реставрації творів мистецтва, живопису, різьби.

Цікавим та пізнавальним було також ознайомлення з відомими культурно-історичними пам’ятками  європейських столиць, відвідання музеїв та галерей мистецтв (Вавельський Замок, старовинний Королівський Собор, Ринкова площа з вежею Ратуші у Кракові; резиденції австрійських імператорів Шенбрунн та Хофбург, будинок архітектора Хундертвассера, Собор Святого Стефана у Відні; Королівський палац, Національна галерея, собор Матяша, Рибацький бастіон у Будапешті тощо).

Художні фото, зроблені студентами під час участі у культурно-освітній програмі, а також знання і враження створили основу для нових творчих проектів.