,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ взяли участь у заході на підтримку полонених українських моряків
Четвер, 06 грудня 2018 15:39

Представники ЧДТУ взяли участь у заході на підтримку полонених українських моряків

Представники ЧДТУ взяли участь у заході на підтримку полонених українських моряків

У День збройних сил України делегація Черкаського державного технологічного університету на чолі з ректором Олегом Григором взяла участь у заході на підтримку українських моряків, які потрапили до полону біля Керченської протоки 25 листопада 2018 року після обстрілу військами Росії українських катерів у Чорному морі.

Близько тисячі містян зібралися сьогодні на Соборній площі Черкас на підняття прапору Військово-морських сил України, аби висловити підтримку 24-м українським морякам,  поміж яких і двоє черкащан.

- Двоє з захоплених моряків – це наші з вами земляки, вихідці з Черкащини. Капітан «Яни Капу» 23-річний Олег Мельничук зі Сміли та старшина броньованого артилерійського катеру «Нікополь» 24-річний Владислав Костишин із Христинівки, - зазначив голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Вельбівець. - Наші хлопці дали гідну відсіч нападникам, навіть у суді відмовившись спілкуватись мовою агресорів, вимагаючи перекладача. Вони – наші новітні Герої, приклад для всіх нас, як треба любити і захищати свою державу, міцно триматись за свої переконання і принципи. Я вірю, що ми примусимо агресора повернути наших хлопців додому.