,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Філософський Форум ЧДТУ став призером Всеукраїнського конкурсу філософських стартапів
Вівторок, 27 листопада 2018 11:10

Філософський Форум ЧДТУ став призером Всеукраїнського конкурсу філософських стартапів

Філософський Форум ЧДТУ став призером Всеукраїнського конкурсу філософських стартапів

Нещодавно щорічний Філософський Форум, ініційований кафедрою філософських і політичних наук Черкаського державного технологічного університету, було відзначено сертифікатом призера на першому Всеукраїнському конкурсі філософських стартапів.

Як стверджують дослідники, наразі у суспільстві зростає інтерес до філософії, а її присутність стає дедалі помітнішою у громадському та публічному просторі. Водночас доволі багато людей досі сприймають філософію як абстрактне явище. Саме задля спростування цього міфу та підтримки проектів філософського спрямування Український філософський фонд, Інститут філософії НАН України, Академія публічного управління України, Соціологічний центр імені Н.В. Паніної створили конкурс філософських стартапів. Це перший у вітчизняній інтелектуальній історії захід, учасниками якого стали самодіяльні філософські ініціативи, що останніми роками стали помітним соціальним явищем.

Ключовим завданням конкурсу стала посилена увага до публічних форм філософського дискурсу та комунікації, які виходять за межі усталених інституційних академічних форматів, постаючи місцем зустрічі людей, яким цікава філософія.