,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Експертиза культурно-історичних цінностей ЧДТУ набирає обертів
Середа, 17 жовтня 2018 15:08

Експертиза культурно-історичних цінностей ЧДТУ набирає обертів

Експертиза культурно-історичних цінностей ЧДТУ набирає обертів

У Черкаському державному технологічному університеті у 2017 році відкрито спеціальність «історія та археологія» із спеціалізацією «Експертиза культурно-історичних цінностей». На сьогодні вже відбулося два набори студентів на перспективну спеціальність та продовжується активне становлення спеціалізації й спеціалізованих навчальних лабораторій. Наразі майбутні експерти культурно-історичних цінностей під час практичних занять можуть користуватися необхідним обладнанням: оптичними приладами (мікроскопи, лупи), мікрометрами, штангенциркулями тощо. Вирішується сьогодні питання з придбанням регули, бінокулярного мікроскопа, спектрографа, мікрометра.

Велику підтримку у розвитку нового наукового напрямку надає Національний педагогічний  університет імені М. П. Драгоманова. Ось і 11 жовтня із викладачами і студентами ЧДТУ зустрівся завідувач Навчально-наукової лабораторії експертизи культурно-історичних цінностей Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри джерелознавства та спеціальних історичних дисциплін Олександр Валентинович Потильчак.

Дякуємо за конструктивну дружню і партнерську співпрацю та цінні поради і рекомендації.

Варто зазначити, що з вересня місяця в Черкаському державному технологічному університеті створено Факультет гуманітарних технологій, до складу якого увійшла й кафедра історії та права. Тож, в ЧДТУ – технології в дії.