,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини До Дня Художника у ЧДТУ відкрилася традиційна виставка
П'ятниця, 12 жовтня 2018 12:32

До Дня Художника у ЧДТУ відкрилася традиційна виставка

До Дня Художника у ЧДТУ відкрилася традиційна виставка

11 жовтня в Черкаському державному технологічному університеті відкрилася щорічна традиційна виставка робіт викладачів кафедри дизайну присвячена Дню художника.

Основою експозиції стали роботи, виконані на пленері, який відбувся на річці Рось. Мальовничі місця на території бази відпочинку навчального закладу «Топольок» не один рік надихають художників на створення творчих робіт. Кожен автор, який брав участь у пленері, мав можливість написати з натури свій вподобаний мотив природи: хтось сів у човен і поплив до омріяних жовтих «глечиків», хтось, усамітнившись під дикою грушею, писав відображення дерев в зелено-блакитній воді ріки, а дехто з авторів просто насолоджувався теплою осінньою дниною, щоб потім передати свої враження та емоції на живописному полотні. Свої пленерні роботи на виставці представили Юрій Борисов, Олена Галицька, Григорій Депутат, Вікторія Зайцева, Тетяна Куліш, Григорій Малород, Ірина Саєнко, Іван Суржиков, Ірина Хабарова, Олександр Шепеньков, Людмила Ганзенко-Шилімова, Сергій Шилімов.

 

Всі фотографії на Flickr

 

У кожному творі, з притаманною для автора технікою та живописною манерою, присутні індивідуальне бачення та власне відчуття колористичного сприйняття осіннього пейзажу і відтворення його на папері чи полотні. На відкритті експозиції були присутні гості, які виявили велику зацікавленість роботами викладачів кафедри дизайну. Після огляду виставки обмінялися враженнями та емоціями декан факультету комп’ютерних технологій машинобудування та дизайну Микола Підгорний, голова профспілкового комітету ЧДТУ Наталія Гончарова, модератори пленеру: завідуюча кафедри дизайну Наталія Романенко, викладачі Анжела Бердник, Катерина Стеценко, заступник декана з виховної роботи Лариса Мізнік, викладачі кафедри: Іван Суржиков, Людмила Шилімова-Ганзенко, Тетяна Куліш та інші.

Кафедра дизайну гостинно запрошує всіх відвідати виставку, яка знаходиться в 4 корпусі ЧДТУ, на 4 поверсі.

Нагадаємо, що згідно з Указом Президента (№ 1132/98) від 9 жовтня 1998 року, щороку у другу неділю жовтня в Україні відзначається  День художника. Цьогоріч це мистецьке свято припадає на 14 жовтня.

Образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів. Художні роботи надихають та спонукають замислитися над суттю буття. Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика – невід’ємна частина національної культури, джерело духовного розвитку і задоволення естетичних потреб українського суспільства. Творчі досягнення художників свідчать про потужний потенціал народу і водночас сприяють створенню позитивного іміджу України у світі.

Українським майстрам пензля і різця належать твори, які стали частиною Золотого Фонду світового образотворчого мистецтва.

Щиро вітаємо кафедру дизайну Черкаського державного технологічного університет, співробітників, студентів та всіх причетних до художнього мистецтва зі святом!