,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ обговорювали перспективи соціальних проектів
Середа, 03 жовтня 2018 16:22

У ЧДТУ обговорювали перспективи соціальних проектів

У ЧДТУ обговорювали перспективи соціальних проектів

 

2 жовтня у Черкаському державному технологічному університеті відбулося виїздне засідання ГО «Ротарі клуб Черкаси», присвячене Reconnect week with Rotary в світі.

На зустріч із учасниками Ротаракт та представниками черкаських громадських організацій, які успішно реалізують соціальні проекти, зібралися викладачі та студенти факультету гуманітарних технологій  і факультету економіки та управління, а також активісти студентського самоврядування ЧДТУ.  Головною метою такої події у черкаському виші було ознайомити активну студентську молодь з основними напрямками діяльності громадських волонтерських організацій та заохотити студентство до участі в соціальних проектах громади.

Черкаський державний технологічний університет завжди бере активну участь у різноманітних соціальних проектах. Сьогоднішнє зібрання та переповнена конференц-зала навчального закладу безумовно підтверджує зацікавленість молоді у соціальній громадській діяльності, а відтак, і підвищує статусність університету в регіоні, зазначив у вітальному слові проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко.

Успішні та перспективні соціальні проекти перед аудиторією представили представники громадських організацій міста Черкаси, зокрема голова ГО «Життя без бар'єрів», регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноважений Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Леся Валяєва; директор КЗ «Черкаський навчально-реабілітаційний центр «Країна добра», член ГО «Асоціація сурдопедагогів та піклувальників про осіб з порушеннями слуху «Інститут сурдопедагогічної політики» Ірина Зганяйко. Окрім цього, представники Ротаракт Україна Тетяна Левченко з Харкова, Ольга Косович з Івано-Франківська, Олена Воробйова з Києва та М. Хайдер Алі з Бангладеш обговорили цікаві соціальні проекти та шляхи їх реалізації із активною студентською молоддю.

Черкаський державний технологічний університет не один рік торує шлях реалізації соціальних проектів, набуваючи неабиякого досвіду та сприяючи розвитку нашої громади. Ми, насамперед, орієнтуємося на молодь, адже саме ви є акумулятором змін, наголосила модератор зустрічі, завідувачка кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ, членкиня «Ротарі клуб Черкаси» Анжела Бойко. – Якщо людина успішна, у неї є потреба реалізувати себе в соціальних проектах. А сьогодні соціальні проекти найрозвиненіші  у найбільш розвинених державах.

Нині існує безліч соціальних проектів, які втілюють волонтерські та громадські організації, зокрема Ротаракт: турбота про дітей-сиріт, дітей з інвалідністю та дітей, позбавлених батьківського піклування; допомога малозабезпеченим родинам та людям похилого віку; залучення коштів на забезпечення важливих суспільних потреб; міжнародні роботи, спрямовані на культурний обмін та інтернаціональну співпрацю; екологічні проекти; інформаційні проекти просвітницького характеру; пропаганда соціальної етики та толерантності тощо.

Слабочуючі діти, хворі на рак, люди похилого віку, бездомні тварини – потрібно тільки озирнутися і прислухатися до свого серця. Воно підкаже, що робити. А ресурси знайдуться, було б бажання. Спасибі Rotary Club Cherkasy за зустріч зі студентським активом. Якщо хоч хтось один вирішив сьогодні стати голосом тих, кому гірше, ніж йому, вже все не дарма, – вірить громадська активістка, зоозахисниця, членкиня «Ротарі клубу» Олена Литвинова.

 

 

Довідка:

Ротаракт рух в Україні бере свій початок у 1994 році. Саме тоді виникли перші ініціативні групи та була вручена перша хартія – Ротаракт клубу Київ. Наступного року офіційного статусу набули клуби Львова, Тернополя і Харкова.

Протягом 2000-х років Ротаракт в Україні поступово розвивався, відкривалися нові клуби, на постійній основі почали проводитись Всеукраїнські зустрічі, поглиблювалися міжнародні зв'язки. Станом на початок 2014 року в Україні офіційно зареєстровано 22 молодіжні Ротаракт клуби та одна ініціативна група.