,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Тиждень футболу в ЧДТУ розпочався зустріччю з легендою спорту Богданом Кулиничем
Понеділок, 01 жовтня 2018 17:16

Тиждень футболу в ЧДТУ розпочався зустріччю з легендою спорту Богданом Кулиничем

Тиждень футболу в ЧДТУ розпочався зустріччю з легендою спорту Богданом Кулиничем

1 жовтня в Черкаському державному технологічному університеті за ініціативи Студентської ради ЧДТУ, розпочався Тиждень футболу. Перед офіційним жеребкуванням та початком запеклих спортивних змагань,  у прихильників спорту була чудова нагода поспілкуватися із спортивно гордістю України, майстром спорту України з футболу, членом Паралімпійської збірної України з футболу з 2013 року, переможцем  – XV літніх Паралімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро, випускником ЧДТУ Богданом Кулиничем.

 

− Тиждень футболу в Черкаському державному технологічному університеті розпочинається оригінальною подією − зустріччю із живою легендою спорту, випускником нашого університету Богданом Кулиничем. Саме випускники формують імідж навчального закладу, − наголосив у вітальному слові проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, професор Валентин Лазуренко.

 

Розпочалося зібрання символічно, завідувач кафедри фізичного виховання та здоров`я людини Василь Загородній зазначив основні спортивні досягнення Черкаського державного технологічного університету та окреслив найближчі спортивні плани вишу.

Сьогодні велика увага в університеті та в державі приділяється культурно-масовій роботі.  Черкаський державний технологічний університет два роки поспіль посідає перше місце в універсіадах з різних видів спорту серед вузів у області, які не мають факультету фізичного виховання. Ми повинні працювати, щоб не втрачати свої передові позиції. Гордість нашого університету, паралімпійський чемпіон Богдан Кулинич докладатиме всі зусилля, щоб спортивна збірна команда з футболу ЧДТУ посідала призові місця, − зазначив Василь Володимирович.

 

Перед тим, як надати слово шанованому гостеві проректор Валентин Лазуренко нагадав усім присутнім про досягнення, здобутки та перемоги Богдана Кулинича після закінчення Черкаського державного технологічного університету та здобуття фаху «технолог-інженер харчової промисловості». З 2013 року Богдан став членом збірної команди Черкаської області з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП та цього ж року спортсменом-інструктором штатної збірної команди України з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП. У складі збірної країни став переможцем Інтерконтинентального кубку 2013 року (Іспанія), чемпіоном Європи 2014 року (Португалія), срібним призером Чемпіонату світу 2015 року (Великобританія). Виступаючи на обласних змаганнях, став чемпіоном Екстро-ліги з футзалу 2015 року у складі команди «Альтаір Драбів».

До того ж, за досягнення високих спортивних результатів на XV літніх Паралімпійських іграх 2016 року в місті Ріо-де-Жанейро (Бразилія), проявлену мужність, самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України Богдан Кулинич нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. А у 2016 році Виконавчий комітет Черкаської міської ради нагородив Богдана Кулинича пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» І ступеня.

 

− Футбол − це контактна гра. Будь-який ігровий вид спорту вчить працювати в колективі, розвиває різноманіття мислення, адже на полі потрібно думати як застосовувати вказівки тренера, − впевнений Богдан Кулинич. Я думаю, що Тиждень футболу принесе нам багато заряджених позитивом емоцій. Зокрема, ця гра допоможе нам у динамічному ритмі увійти в холодну осінь.

 

Богдан Кулинич поділився власними фотографіями з різноманітних спортивних подій, розповів про переломні моменти в кар’єрі, згадав цікаві історії зі студентського життя.

 

−    Дуже приємно, коли твій учень досягає успіхів. Богдан жодного разу не пропустив тренування. Більше, ніж 5 років грав за університет. Навіть після закінчення ЧДТУ виступав на змаганнях за ЧДТУ, −  зауважив тренер олімпійського чемпіона Павло Олексійович.

 

Сьогодні після жеребкування відбулися перші змагання між футбольними  командами ЧДТУ. Факультет гуманітарних технологій зіграв з факультетом харчових технологій та сфери обслуговування, а факультет інформаційних технологій і систем − з факультетом економіки та управління.

 

Всі фотографії на Flickr

 

Завтра на вболівальників чекає видовищні ігри між будівельним факультетом та факультетом електронних технології і робототехніки та факультетом комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну та навчально-науковим центром по роботі з іноземними студентами.