,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ навчають майбутніх інженерів, технологів і програмістів (ВІДЕО)
П'ятниця, 08 червня 2018 13:37

У ЧДТУ навчають майбутніх інженерів, технологів і програмістів (ВІДЕО)

У ЧДТУ навчають майбутніх інженерів, технологів і програмістів (ВІДЕО)

UA|TV започаткувало проект, який піднімає тему освіти і освіченості українців "Бери вище!"

Менш ніж у 200 кілометрах від столиці України розташований Черкаський державний технологічний університет. Тут навчається близько 5 тисяч студентів – активних і цілеспрямованих, творчих і прогресивних.

Черкаський державний технологічний університет – флагман освіти і науки в регіоні з формування нової генерації України, збагаченої духовним надбанням і високими професійними навичками.

“Якщо ти навчаєшся на певній спеціальності, але тобі цікава й інша тематика – тобі відкриті всі двері, можна піти на будь-яку кафедру й запитати те, що тебе цікавить. Тут дадуть джерела інформації, розкажуть і допоможуть – і це класно”, – говорить голова студентської ради ЧДТУ Софія Ярмош.

У структурі університету – 7 факультетів: фінансово-економічний, факультет економіки і управління, електронних технологій, факультет комп’ютеризованих технологій машинобудування, будівельний факультет, факультет інформаційних технологій та систем.

У ЗВО є центр післядипломної освіти та центр по роботі з іноземними студентами. Він першим у регіоні почав навчати іноземних студентів із понад 50 країн світу.

“У нас є свої переваги – в інженерних спеціальностях, саме вони займають лідируючі позиції. Наші студенти вміють працювати не тільки руками, вони прекрасно справляються і з розумовою роботою”, – говорить ректор ЧДТУ Олег Григор.

 

 

За майже 60 років існування університету в ньому сформувалися потужні наукові школи. Він став центром проведення міжнародних та всеукраїнських наукових конференцій, семінарів, симпозіумів, “круглих столів” за широким колом проблем.

Зараз тут отримують знання майбутні інженери-технологи, будівельники, екологи, геодезисти та бухгалтери, фахівці в області точної механіки, нано- та мікротехнологій, працівники сфери IT та робототехніки. Є денна й заочна форма навчання, також передбачено бюджетні та контрактні місця.

Більшість старшокурсників університету вже працюють за фахом. В університеті всі теоретичні знання підтверджуються практикою – викладачі разом зі студентами створюють і розробляють наукові моделі. У навчальному закладі є нові лабораторії, інструменти, студенти вивчають фізику і хімію на сучасному рівні.

У розробках молодих вчених зацікавлені й українські, й іноземні компанії. У ЧДТУ крім якісних знань дають і розвиток ідеям. Ці ідеї знаходять своє втілення в житті, а молоді вчені отримують патенти на винаходи.

Тут навчають думати й знаходити рішення проблем – від дрібних побутових до глобальних: економічних і екологічних. А ще – формують характер і виховують патріотизм.

ЧДТУ співпрацює з багатьма зарубіжними навчальними закладами, такими, як Лінчепінгський університет (Швеція), Копенгагенський інститут Ерстеда (Данія), Страсбурзький університет (Франція), Констанцський університет та Фрайберзька гірнича академія (Німеччина), що створює позитивний імідж українських вчених у всьому світі та сприяє підняттю престижу вузу.