,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбувся Кліматичний челлендж
Середа, 06 червня 2018 17:27

У ЧДТУ відбувся Кліматичний челлендж

У ЧДТУ відбувся Кліматичний челлендж

Черкаський державний технологічний університет долучився до Днів сталої енергії, які тривають в Черкасах із 4 до 7 червня.

6 червня за ініціативи  Черкаської обласної організації Всеукраїнської Екологічної Ліги, яку очолює старший викладач кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ Наталія Фоміна  та міської організації Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» на площі Знань ЧДТУ відбувся науковий пікнік «Кліматичний челлендж».

 

 

-    Сьогоднішній захід – це спроба науковців поговорити про проблему глобальних змін клімату та про те, як протидіяти цим змінам, простою мовою з кожним, хто долучиться до нашого пікну, - наголосив у вітальному слові проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, професор Валентин Лазуренко. Європейський тиждень сталої енергетики- це ініціатива Європейського союзу, започаткована 2006 року. Черкаський державний технологічний університет - це перший навчальний заклад, який підняв у 2014 році прапор Європейського союзу біля головного корпусу університету.

 

Всі фотографії можна переглянути на Flickr

 

Всі учасники «Кліматичного челленджу» мали змогу долучитися до розноманітних цікавих заходів, запропонованих організаторами події: відвідати наукові лабораторії просто неба та взяти участь у кліматичних дослідах, ознайомитися з «Науковим еспериментаріумом», спробувати свої сили  під час майстер-класу «Енергетичний аудит в навчальному закладі та побуті», а також здійснити захопливу екскурсію до сонячної електростанції, яка віднедавна почала функціонувати в ЧДТУ, пограти в кліматичній ігротеці та повчитись на тренінгах з енергоефективності.

 

–   Дуже важливо, щоб люди розуміли важливість розумного споживання природних ресурсів, сортування сміття, заощадження електроенергії та використання альтернативних джерел енергії. Хочу подякувати Черкаському державному технологічному університету, за те, що 2-й рік поспіль долучається до європейського заходу і організовує його на високому  рівні, – зазначив енергоменеджер Департаменту економіки і розвитку Черкаської міської ради Тимур Баштаєв

 

Упродовж дня на 10 локаціях заходу відбувалися цікаві тренінги та досліди, показ сучасних приладів з енергоаудиту, а також діючого енергоефективного обладнання. До «Кліматичного челленджу» активно долучилися кафедра хімічних технологій та водоочищення, кафедра екології, кафедра енерготехнологій, кафедра технологій бродильних виробництв, кафедра туризму та готельно-ресторанної справи, студентка факультету економіки та управління Софія Ярмош, спеціалізована школа № 3 та Перша міська гімназія.