,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ в межах IT Days відомі компанії презентували успішні проекти
Четвер, 24 травня 2018 16:54

У ЧДТУ в межах IT Days відомі компанії презентували успішні проекти

У ЧДТУ в межах IT Days відомі компанії презентували успішні проекти

У Черкаському державному університеті успішно стартували та тривають ІТ-дні. Минулого тижня відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології в освіті, науці і техніці» (ІТОНТ-2018) та реалізована презентація спеціальностей і досягнень кафедр навчального закладу в межах Форуму майбутнього «Вчись, живи, працюй на Черкащині».

Понеділок, 21 травня, розпочався з роботи круглого столу «Створення в університеті творчого інтегрованого середовища по розробці та впровадженню власних стартапів, проектів та розробок в ІТ галузі», зокрема учасники ознайомилися з програмами бізнес-інкубаторів YEP та Radar Tech. Студенти отримали чудову нагоду  познайомитися з можливостями інкубаційних програм, перспективами участі в них та дізналися, як втілити свою ідею і назавжди змінити своє життя.

У вівторок, 22 травня, було представлено презентації успішних проектів співпраці ІТ бізнесу та Черкаського державного технологічного університету. Цього дня присутні ознайомилися з можливостями Noosphere Engineering School – спільний проект компанії Noosphere та ЧДТУ для системної взаємодії практиків-дослідників зі студентами та викладачами. Сьогодні Noosphere Engineering School – це центр досліджень і проектної діяльності, каталізатор проривних інновацій на стику науки і бізнесу, синергія зусиль експертів, студентів та ентузіастів. Крім того, відбулася презентація відомої в Україні компанії QATestLab. За останні 7 років компанія допомогла більше 25 000 слухачам отримати базові знання в сфері IT і зробити свої перші кроки в спеціальності Junior Tester. Всі курси, як і раніше, проводяться он-лайн і навчатися на них можна абсолютно безкоштовно. У планах компанії - запуск поглиблених програм навчання, а також розвиток курсів спеціалізованих QA-напрямків. Після презентації відбулося урочисте вручення дипломів студентам ЧДТУ, які вже зробили перші кроки назустріч новій спеціальності.

У середу, 23 травня, відбулася зустріч із представниками міжнародної компанії Andersen. Основний вид діяльності компанії розробка програмного забезпечення, ключовими напрямками якої є: додатки для мобільних пристроїв; Web-додатки; програмне забезпечення для серверів і робочих станцій. Сьогодні головні принципи роботи Andersen це орієнтація на новітні технології та оперативне реагування на зміни в сфері IT-рішень.

Представники компанії розповіли студентам Черкаського державного технологічного університету про можливості стажування, практики, навчання та курсів програмування в Andersen.