,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ вперше відбулось вишиванкове загальноуніверситетське дефіле
Четвер, 17 травня 2018 16:54

У ЧДТУ вперше відбулось вишиванкове загальноуніверситетське дефіле

У ЧДТУ  вперше відбулось вишиванкове загальноуніверситетське дефіле

17 травня дружна родина Черкаського державного технологічного університету зібралася на Площі Знань з нагоди Дня вишиванки, який щорічно відзначається в третій четвер травня.

Цього року, традиційно, керівництво, викладачі, студенти та співробітники ЧДТУ масово долучилися до  святкування Дня вишиванки.

 

−     У День вишиванки ми згадуємо про державність, патріотизм, любов до Батьківщини. Дякую, що ви долучилися до чудового свята, адже це свідчить про те, що в Черкаському державному технологічному університеті навчаються та працюють патріотично виховані люди, – наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

 

Учасники події мали нагоду ознайомитися з експозицією виставки «Вишиванка – символ української душі»,  яка колоритно розташувалася на Площі Знань. Завдячуючи  директору бібліотеки ЧДТУ Яні Крайновій та старанням працівників бібліотеки,  ось уже другий рік поспіль проводиться виставка вишитих робіт з нагоди Дня вишиванки і це стало ще однією традицією ЧДТУ. На експозиції можна побачити  роботи викладачів, співробітників та студентів ЧДТУ, а також їхні родинні реліквії, створені мамами, бабусями та прабабусями.

 

Всі фотографії можна переглянути на Flickr

 

 

Ректор ЧДТУ Олег Григор вручив найактивнішим учасникам виставки «Вишиванка – символ української душі» Подяки ЧДТУ за активну національно-патріотичну роботу у плані збереження українського етнічного бренду – вишиванки  та участь у заході «День вишиванки в ЧДТУ».

Подяки  ЧДТУ отримали:

Колектив кафедри історії та суспільних дисциплін (завідувач кафедри – Ірина Стадник); Колектив факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування та  дизайну (декан факультету – Микола Підгорний); Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи (завідувач кафедри – Анна Чепурда); Колектив кафедри екології (завідувач кафедри – Олена Хоменко); Колектив навчально-наукового центру по роботі з іноземними студентами (директор центру –  Олександр Білик); Колектив Студентської ради ЧДТУ (в.о. голови Студентської ради ЧДТУ – Іван Іскімжі); Берегині, натхненники і організатори виставки «Вишиванка – символ української душі»  –  працівники бібліотеки Черкаського державного технологічного університету (директор бібліотеки – Яна Крайнова).

Кожен колектив отримав солодкі подарунки від профспілкового комітету ЧДТУ. Організатори виставки та свята вишиванки підготували іменні нагороди, які будуть вручені учасникам виставки їх безпосередніми керівниками на факультетських  заходах.

Cправжньою родзинкою свята вишиванки в навчальному закладі стало дефіле студентів  та викладачів у вишитому національному вбранні на червоній доріжці. Продемонстрований одяг вражав своїм колоритом, вишивкою, самобутністю та красою.

Захід організував Центр студентського розвитку та культурних програм ЧДТУ (керівник Тетяна Кужим).

Дружна родина Черкаського державного технологічного університету вкотре згуртувалася, цього разу навколо національного символу незламності українського народу, патріотичного духу, народних традицій та любові до рідної землі.