,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Керівництво ЧДТУ обговорило перспективи співпраці з Китайською Народною Республікою
Середа, 16 травня 2018 12:20

Керівництво ЧДТУ обговорило перспективи співпраці з Китайською Народною Республікою

Керівництво ЧДТУ обговорило перспективи співпраці з Китайською Народною Республікою

15 травня до Черкаського державного технологічного університету з ознайомчим візитом завітали Перший секретар Посольства Китайської Народної Республіки в Україні Ван Дацзюнь, третій секретар з питань освіти Посольства Китайської Народної Республіки в Україні Лю Тай та директор Інституту Конфуція від китайської сторони Сунь Кевень.

Представники Китайської Народної Республіки поспілкувалися з ректором ЧДТУ Олегом Григором та проректором з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентином Лазуренком про перспективи співпраці ЧДТУ та китайських навчальних закладів і волонтерів.

Представники Посольства Китайської Народної Республіки в Україні цікавилися історією співпраці вишу з навчальними закладами Китаю, напрямами діяльності університету, пріоритетними спеціальностями, що дають можливості для міжнародного партнерства, бажанням викладачів та студентів володіти китайською мовою тощо.

Під час перемовин учасники обговорювали різні напрямки та форми співробітництва як в освітній, так і в науковій сферах, зокрема  вивчення китайської мови в Черкаському державному технологічному університеті може стати важливим чинником розвитку українсько-китайського співробітництва.

Крім цього, учасники зустрічі розглянули конкретні варіанти та пропозиції щодо посилення співпраці між Черкаським державним технологічним університетом та Посольством Китайської Народної Республіки в Україні та висловили надію на ефективні результати.

 - Ми готові до співпраці з Китайською Народною Республікоюі охоче розглянемо всі варіанти ефективного та перспективного співробітництва, –  зазначив під час зустрічі ректор ЧДТУ Олег Григор.