,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Міжнародна діяльність Новини, оголошення, конференції ЧДТУ активізує програму подвійного диплому
Вівторок, 12 квітня 2016 21:37

ЧДТУ активізує програму подвійного диплому

k2.items.cache.3ddd6c3f047876a17bfd9e84495cec20_Lnsp_123 

12 квітня 2016 року в Черкаському державному технологічному університеті відбулась зустріч в.о. ректора університету Сергія Назаренка

з представниками Державного університету «Люблінська політехніка» в Польщі.

«Сьогодні враховуючи стрімкий ріст економіки в технічному напрямку, навчання в технічних вишах має хороші перспективи. Наша співпраця за програмою подвійного диплому розкриває хороші можливості як для студентів України, так і для молоді Польщі. Наші студенти активно вивчають англійську мову і часто виїжджають за кордон, тому ми завжди в пошуках іноземних партнерів», - зазначив Сергій Назаренко.

«Нам приємно знаходитись саме в Черкаському державному технологічному університеті. Мобільність сучасних студентів досить різноманітна, тому і виникла ідея подвійного диплому не тільки для технічних спеціальностей, а й для економічних. Ми радо чекаємо і ваших студентів до нас на навчання», - відзначив канцлер «Люблінської політехніки» Веслав Сікора.

На зустрічі також були присутні і інші представники ЧДТУ: перший проректор Олег Григор, проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків Сергій Заболотній та начальник відділу міжнародних зв’язків Дмитро Тележинський.

За круглим столом обговорилися організаційні питання, що стосуються навчання за програмою подвійного диплому. Серед іноземних гостей були присутні: Веслав Сікора – канцлер університету, доктор Іоланта Слонец – декан факультету управління, доктор Павел Комада – зам. Директора Інституту Електротехніки інформаційних технологій, доктор Бартломей Кфятковський – завідувач кафедри архітектури факультету будівництва та архітектури.

Завершальним етапом зустрічі стало підписання Договору про співпрацю між Державним університетом «Люблінська політехніка» та Черкаським державним технологічним університетом. Варто відзначити особливість особистого візиту закордонних партнерів до Черкаського технологічного вишу, що вказує на перспективу технологічних вишів та зацікавленість Європи в подальшому освітньому розвитку України.

Довідково: «Люблінська політехніка» - один з найвідоміших та найстаріших польських технічних навчальних закладів, що пропонує навчання на бакалавраті, магістратурі та аспірантурі за 16 технічними напрямками, що об'єднують понад 50 спеціальностей: факультет механіки, факультет електротехніки та інформатики, факультет будівництва та архітектури, факультет інженерії навколишнього середовища, факультет основ техніки, факультет менеджменту.