,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Вівторок, 16 лютого 2016 16:45

Стипендії та навчання

  Стипендії для вивчення чеської мови у Літній школі слов’янських студій у Чеській Республіці

     Міністерство освіти, молоді, фізичного виховання Чеської Республіки виділило 4 стипендії (за принципом взаємності) для українських студентів і викладачів ВНЗ з метою вивчення чеської мови у рамках Літньої школи слов’янських студій у Чеській Республіці.

Літня школа передбачає курси чеської мови тривалістю близько місяця, для всіх рівнів знання мови (від початкового рівня і вище). Під час відбору кандидатів перевага надаватиметься аплікантам, які вже вивчають чеську мову.

Кількість стипендій – 4

Термін подачі заявок – 29 лютого 2016 року.

Більше інформації від Міністерства освіти, молоді, фізичного виховання Чеської Республіки про Літні школи слов’янських студій а також аплікаційні форми на сайті http://www.msmt.cz/eu-and-international-affairs/summer-schools-of-slavonic-studies?lang=2.

Джерело: http://mon.gov.ua/usi-novivni/povidomlennya/2016/01/28/stipendiyi-dlya-vivchennya-cheskoyi-movi-u-litnij/

 

Стипендіальна програма ім. Лейна Кіркланда: навчання та стажування у Польщі

      Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції інформує, що стипендіальна програма ім.. Лейна Кіркланда оголосила відкритий конкурс на здобуття стипендій для навчання в Республіці Польща у 2016/2017 році.

Програма адресована громадянам України, Білорусі, Росії, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Молдови, Казахстану та Киргизстану. На новий навчальний рік заплановано обрати 45 найкращих кандидатів, готових використати здобуті в Польщі знання і навики для розвитку своїх країн.

Останній термін подачі документів – 1 березня 2016 року.

Детальна інформація: www.kirkland.edu.pl

 

Китай запрошує українців на навчання

      Уряд Китайської народної республіки, розширюючи співробітництво в галузі освіти, виділив Україні квоту урядових стипендій КНР на 2016-2017 роки. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

Передбачається, що буде здійснено прийом громадян України до вищих навчальних закладів КНР на навчання за рівнями: бакалавр, магістр, аспірант та стажер. Стипендії зможуть отримати 44 українця.

Подача заявок триватиме до 11 березня 2016 року.

Документи на участь у стипендіальній програмі приймає МОН України.

 

http://mon.gov.ua/activity/mizhnarodni-zvyazki/stipendijni-ta-grantovi-mozhlivosti/stipendiyi-vidpovidno-do-ugod/uryad-kitajskoyi-narodnoyi-respubliki-nadav-gromadyanam-ukrayini-stipendiyi-na-2016-2017-navchalnij-rik.html

 

Навчання за магістерськими та докторськими програмами в Інституті Тонджі (Шанхай, КНР)

      Інформуємо, що Інститут Тонджі (Tongji Institute of Environment for Sustainable Development, IESD), Шанхай, КНР, оголошує прийом заявок на навчання за магістерськими та докторськими програмами. Університет надає повні і часткові стипендії на навчання.

Останній термін подачі заявок 15 березня 2016 року.

Контактна особа: Мегі Шен, тел: + 86-21-6598 +3498, факс: + 86-21-6598 +7790, моб: + 86-1381 654 2292.

Детальну інформацію про університет можна знайти на сайті: http://unep-iesd.tongji.edu.cn/, інформацію про програми –  див.Інформаційний бюлетень.

Джерело: http://mon.gov.ua/activity/mizhnarodni-zvyazki/stipendijni-ta-grantovi-mozhlivosti/inshi-mozhlivosti.html