,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Міжнародна діяльність Новини, оголошення, конференції Управління міжнародного співробітництва та Європейської інтеграції МОНУ повідомляє
Четвер, 30 липня 2015 13:51

Управління міжнародного співробітництва та Європейської інтеграції МОНУ повідомляє

Управління міжнародного співробітництва та Європейської інтеграції МОНУ повідомляє:

        11 червня 2015 р. Україна підписала Декларацію, складовою якої є проект EaPConnect, який націлений на поєднання дослідницьких та академічних спільнот країн-партнерів з пан-Європейською науково-дослідницькою та освітньою мережею GÉANT. Дана угода між Європейським Союзом, Азербайджаном, Білорусією, Вірменією, Грузією, Молдовою та Україною передбачає створення регіональної високошвидкісної Інтернет-мережі, призначеної для науково-дослідницьких та освітніх установ вищевказаних країн.

        Загальна вартість проекту сягає 13 млн. євро. Згідно з контрактом, Європейська комісія фінансує 95% вартості проекту, а внесок шести країн-бенефіціарів становить 5% його вартості. Імплементація проекту дозволить поєднати українську національну мережу та мережі країн-партнерів із пан-Європейською мережею GÉANT. Це надасть можливість науковцям, викладачам та студентам із країн-сусідів ЄС скористатися перевагами цифрової економіки. В Україні повноправним учасником проекту GÉANT є Українська  науково-освітня телекомунікаційна мережа УРАН. Започаткування проекту відбудеться у другій половині 2015 року та триватиме протягом п’яти років.

        У сфері освіти даний проект сприятиме обміну досвідом, інноваціям, створенню нових робочих місць та збільшенню можливостей учасників процесу. Учасники проекту заохочують відкритість доступу до інформації, включаючи наукові публікації та дані. Ініціатори проекту також усвідомлюють нестачу інформаційних вмінь, які є дедалі більш необхідними у сфері бізнесу, на ринку праці. ПроектEaPConnect сприятиме подоланню даної проблеми через відкритий доступ до високошвидкісної Інтернет-мережі. 

        Детальнішу інформацію про проект можна знайти за посиланням http://www.eapconnect.eu/.

        З повагою,

        Управління міжнародного співробітництва

        та Європейської інтеграції МОНу