,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Міжнародна діяльність Новини, оголошення, конференції Новий Закон України "Про вищу освіту"
Понеділок, 11 серпня 2014 08:43

Новий Закон України "Про вищу освіту"

1 серпня 2014 р. Президент України підписав новий Закон України "Про вищу освіту" № 1556-VІI , ухвалений у другому читанні та в цілому Верховною Радою України 1 липня 2014 р.

Закон України "Про вищу освіту" опубліковано 6 серпня 2014 р. у газеті "Голос України" та на сайті ВРУ: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1556-18.

Закон набирає чинності 6 вересня 2014 р., деякі новації Закону вступають у дію в інші терміни відповідно до Прикінцевих положень Закону.

Новий Закон визначає концептуальні засади модернізації вищої освіти, що відповідають цілям і завданням освітніх Програм ЄС Темпус та Еразмус+: інтеграція вищої освітиУкраїни до Європейського простору вищої освіти шляхом реалізації положень та принципів Болонського процесу; трициклова структура вищої освіти; забезпечення якості вищої освіти і науки шляхом розвитку незалежної системи забезпечення якості вищої освіти;академічна мобільністьінтеграція освіти, науки та інновації; академічна, кадрова, організаційна та фінансово-економічна автономія вищих навчальних закладів; співпрацявищих навчальних закладів та бізнесу.