,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Міжнародна діяльність Новини, оголошення, конференції У Черкаському державному технологічному університеті стартує міжнародний проєкт DAAD «Fächer der Elektrotechnik für Ukrainische Hochschulen» («Предмети електричної інженерії для університетів України»)
Понеділок, 05 вересня 2022 10:04

У Черкаському державному технологічному університеті стартує міжнародний проєкт DAAD «Fächer der Elektrotechnik für Ukrainische Hochschulen» («Предмети електричної інженерії для університетів України»)

У Черкаському державному технологічному університеті стартує міжнародний проєкт DAAD «Fächer der Elektrotechnik für Ukrainische Hochschulen» («Предмети електричної інженерії для університетів України»)

Черкаський державний технологічний університет реалізує цей проєкт спільно зі HWR Berlin (Берлінська Вища школа економіки і права, Німеччина) в межах підписаної угоди про співпрацю за підтримки німецької служби академічних обмінів DAAD в рамках ініціативи «Ukraine digital: Ensuring academic success in times of crisis» («Україна цифрова: забезпечення академічного успіху в часи кризи»).

Черкаський державний технологічний університет бере участь у цьому проєкті від України разом з Національним університетом «Запорізька політехніка» та Національним університетом «Одеська політехніка».

Проєктом передбачається залучення в онлайн форматі студентів університету протягом осіннього семестру 2022 року до лекцій і лабораторних занять з таких предметів:

  • Основи електротехніки;
  • Основи електричних машин;
  • Відновлювані джерела енергії;
  • Поглиблено. Електричні машини з лабораторними вправами;
  • Лабораторія. Електричні машини в керованих приводах;
  • Моделювання електромагнітних пристроїв та систем;
  • Електроприводи.

Слухачам відповідних курсів пропонується онлайн навчання від німецьких і українських професорів на матеріально-технічній базі HWR Berlin. Ці курси доступні всім бажаючим студентам Черкаського державного технологічного університету. Заняття відбуватимуться українською мовою, але окремі курси також можуть містити спеціалізовану лексику з актуальних тем німецькою та англійською мовами.

Після успішного завершення курсу, який може бути врахований як освітній компонент індивідуального навчального плану здобувача вищої освіти, німецький університет-партнер HWR Berlin видасть студентам сертифікати із зазначенням відповідної кількості кредитів ЄКТС.

За визначених умов (особи, постраждалі внаслідок військових дій на території України) для учасників програми передбачено отримання додаткової фінансової допомоги у вигляді 4-місячної стипендії.

Бажаючі взяти участь у проєкті «Предмети електричної інженерії для університетів України» повинні до 15 вересня 2022 року заповнити анкету.

У разі виникнення додаткових питань, запрошуємо звертатись до декана факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування ЧОРНІЯ Андрія Михайловича (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)або до відділу проектів і програм (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).