,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Міжнародна діяльність Новини, оголошення, конференції У рейтингу U-Multirank 2022 ЧДТУ увійшов до топ-25 університетів України
П'ятниця, 24 червня 2022 11:21

У рейтингу U-Multirank 2022 ЧДТУ увійшов до топ-25 університетів України

У рейтингу U-Multirank 2022 ЧДТУ увійшов до топ-25 університетів України

 

21 червня 2021 рокурейтингове агентство U-Multirankопублікувало 9-й щорічний рейтинг університетів, до якого увійшло більше ніж 2200 закладів вищої освіти із 97 країн світу. Це на 252 університети більше, ніж минулого року.

Рейтинг U-Multirank визначає кращі університети Європи та світу, проводиться під егідою Європейської комісії та є джерелом даних й інструментом аналізу за всіма аспектами діяльності. 

На противагу традиційним рейтингам, U-Multirank демонструє діяльність закладів у багатовимірних показниках та забезпечує цілісну систему перевірки надійності інституційних даних. Зібрані дані слугують для представлення результатів діяльності закладів вищої освіти на порталі U-Multirank, що дозволяє отримати повну інформацію щодо їх конкурентних переваг та зон розвитку. 

Інформація про заклади вищої освіти аналізується у п’ятьох категоріях: навчання і викладання, дослідження, трансфер знань, міжнародна орієнтація та регіональна співпраця. У своїй дев’ятій щорічній публікації U-Multirank також демонструє, як університети вирішують проблеми соціальної нерівності у доступі до вищої освіти.

Абітурієнти, дослідники, менеджери вищої освіти, науково-педагогічні працівники, інші стейкхолдери системи вищої освіти мають змогу порівняти діяльність закладів вищої освіти як в цілому, так і їх окремих освітніх програм, за декількома десятками показників, обравши з-поміж них важливі для кожного індивідуального користувача. 

У рейтингу 2022 року Черкаський державний технологічний університет посів 22місце серед 93 закладів вищої освіти України, що війшли до рейтингу. 

Наразі маємо сімнайвищих оцінок «А» проти двох «А» у 2020 році.  Зокрема, ЧДТУ має 3 оцінки «А» у розділі «Викладанння та навчання», по 2 оцінки «А» у розділах «Трансфер технологій»і  «Міжнародна орієнтація», що свідчить про високу якість організації освітнього й науково-дослідного  процесів, а також ефективну співпрацю зі стейкхолдерами, демонструє динамічний розвиток і відповідність сучасним стандартам якості освіти та науки.

Детальніше за покликанням:

https://www.umultirank.org/study-at/cherkasy-state-technological-university-rankings