,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Міжнародна діяльність Новини, оголошення, конференції FNP оголошує нову програму польсько-української наукової співпраці
Четвер, 21 квітня 2022 17:17

FNP оголошує нову програму польсько-української наукової співпраці

FNP оголошує нову програму польсько-української наукової співпраці

У зв’язку з трагічними подіями в Україні Фундація польської науки на знак солідарності з нашим сусідом вирішила започаткувати нову ініціативу – Програму польсько-української співпраці. У 2022 році FNP планує профінансувати до 6 наукових проектів у галузі соціальних і гуманітарних наук, які будуть реалізовані спільно парою науковців з Польщі і України. Бюджет кожного проекту тривалістю 12 місяців становить 268 800 злотих – він включає в себе як винагороди заявників, так і витрати на дослідження.

Програма адресована вченим з докторськими ступенями, незалежно від національності, які на день початку війни, тобто 24 лютого 2022 р. працювали в установах, що проводять наукові  дослідження в Україні (у тому числі на тимчасово окупованих територіях), і спільно з науковим партнером, який працює у Польщі, запропонують науковий проект у галузі соціальних або гуманітарних наук.

Програма буде реалізована в конкурсному режимі. В двох конкурсах у 2022 році разом буде нагороджено 6 наукових проектів. Подати заяву можуть пари вчених, в якому одна людина є з України, а друга – працює в Польщі. Від їхнього спільного імені заявку має подати особа працевлаштована в Польщі, разом з польською дослідницькою установою (приймаючий підрозділ), яка буде відповідальна за управління фінансовою стороною проекту.

Прийом заяв відбудеться у двох конкурсах:

до 29 квітня 2022 (I конкурс)  

до 30 вересня 2022 (II конкурс)

Більше інформації і деталі статуту програми доступні на сторінці.

За додатковою інформацією можна також звертатися до Людмили Миколаївни Усик.