,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Міжнародна діяльність Новини, оголошення, конференції Консультації з Єврокомісією щодо участі України в програмах «Горизонт Європа» та «Євратом»
Четвер, 06 травня 2021 13:15

Консультації з Єврокомісією щодо участі України в програмах «Горизонт Європа» та «Євратом»

29 квітня відбулося третє засідання за участі представників від України та Європейської Комісії щодо технічних аспектів участі України у рамковій програмі ЄС з досліджень та інновацій “Горизонт Європа” (2021-2027) та програмі наукових досліджень та навчання “Євратом” (2021-2025).

Важливо, що Європарламент затвердив бюджет та основні нормативні документи програми “Горизонт Європа”. У зв’язку з цим попередні терміни проведення офіційного етапу переговорного процесу щодо участі України у найбільшій рамковій програмі ЄС з досліджень та інновацій заплановано на кінець травня – початок червня 2021 р.

Протягом другого кварталу 2021 р. також заплановано обговорення попереднього тексту Угоди щодо участі України у програмі “Горизонт Європа” та Угоди щодо участі у програмі “Євратом”. На початок осені попередньо заплановано підписання вищезгаданих Угод із подальшою процедурою їх ратифікації.

Для українських учасників будуть діяти перехідні умови з початку реалізації програми. Це означає, що Україна має можливість брати участь у конкурсних відборах програми “Горизонт Європа” та “Євратом” до моменту офіційного підписання відповідних Угод.