,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Міжнародна діяльність Новини, оголошення, конференції Керівництво ЧДТУ у складі делегації МОН з робочим візитом відвідало Республіку Таджикистан
Вівторок, 06 квітня 2021 12:58

Керівництво ЧДТУ у складі делегації МОН з робочим візитом відвідало Республіку Таджикистан

Керівництво ЧДТУ у складі делегації МОН з робочим візитом відвідало Республіку Таджикистан

Упродовж  30 березня – 1 квітня 2021 року ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор і проректор із науково-дослідної роботи та міжнародних зв'язків Еміль Фауре у складі делегації Міністерства освіти і науки України та керівників закладів вищої освіти на чолі з Міністром Сергієм Шкарлетом перебували із робочим візитом у Республіці Таджикистан.

  У столиці Таджикистану, місті Душанбе, проходив освітній форум «Навчайся в Україні», організований Українським державним центром міжнародної освіти МОН, у роботі якого беруть участь міністри освіти і науки України та Республіки Таджикистан, Посол України в Республіці Таджикистан, представники майже 80-ти провідних закладів вищої освіти України.

За словами міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, проведення таких масштабних заходів відкриває нові горизонти і перспективи розвитку двосторонніх проєктів у галузі освіти і науки на принципах взаємності та результативності.

Міністр висловив упевненість, що проведення першого форуму ректорів провідних університетів України і Таджикистану сприятиме встановленню та активізації прямих зв'язків між університетами обох країн, а також відкриє додаткові можливості для продуктивної співпраці та реалізації поставлених завдань.

Під час візиту сторони також обговорили питання оновлення нормативно-договірної бази у галузі освіти і науково-технічного співробітництва.

  Довідково:

За інформацією Міністерства освіти і науки України, станом на 1 січня  2021 року у закладах вищої освіти України навчається 134 громадянина Таджикистану, з них 26 – за рахунок державних стипендій, 108 – за контрактом.

Захід відбувся на виконання Указу Президента України № 210/2020 "Про вдосконалення вищої освіти в Україні", зокрема з метою популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів.