,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Міжнародна діяльність Новини, оголошення, конференції ЧДТУ став членом Асоціації кавказьких університетів
Вівторок, 30 березня 2021 10:55

ЧДТУ став членом Асоціації кавказьких університетів

ЧДТУ став членом Асоціації кавказьких університетів

Черкаський державний технологічний університет став членом Асоціації кавказьких університетів, яка об`єднує 172 вищі навчальні заклади у різних країнах.

За інформацією Укрінформ, підписання документів про членство відбулося в Стамбулі.

Ми стали 172-им членом Асоціації кавказьких університетів. Така співпраця передбачає обмін досвідом, обмін студентами, передовими академічними досягненнями. Це також крок до визнання наших дипломів іншими країнами, зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор.

За його словами, ректори вищих навчальних закладів, які входять до Асоціації, зустрічаються що два роки для обміну досвідом. На останній зустрічі в Стамбулі було 150 ректорів. Наступна ж може пройти в Черкасах.

Ми раді, що Черкаський державний технологічний університет долучився до плеяди вищих навчальних закладів нашої Асоціації з 15 різних країн. Ми реалізуємо науково-освітню співпрацю за різними напрямками між ВНЗ з Туреччини, США, Азербайджану, Грузії, Ірану, Казахстану та інших країн. Скоро, найімовірніше наприкінці року, плануємо на базі ЧДТУ провести симпозіум, поінформував Президент Асоціації кавказьких університетів Рамазан Коркмаз.

Довідково:

Асоціація кавказьких університетів створена у 2011 році. Як зазначається на офіційному сайті, з українських вищих навчальних закладів до неї входять Чернігівський національний технологічний університет, Мелітопольський державний педагогічний університет, Таврійський національний університет, Східноукраїнський національний університет та Черкаський державний технологічний університет.